• وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما
لوازم آسانسور
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
لوازم آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
صفحه اصلی قطعات برقی آسانسور

شستی آسانسور چیست؟ / انواع شستی آسانسور و استاندارد آنها

توسط ادمین
۱۱ بهمن ۱۴۰۱
در قطعات برقی آسانسور
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
0 0
0
شستی آسانسور چیست؟
0
اشتراک گذاری ها
62
بازدیدها
اشتراک گذاری در فیسبوکاشتراک گذاری در توییتر

شستی آسانسور یکی از قسمت‌های آسانسور است که به صورت پنل با اندازه‌های متفاوت تولید می‌شود. از طریق این پنل، مسافر می‌تواند به طبقه مورد نظر برود. این بخش به گونه‌ای طراحی شده‌است که دستورات از طریق شاسی به تابلو فرمان، منتقل می‌شوند. شستی در معرض دید قرار دارد و یکی از کاربردی‌ترین بخش‌های آسانسور است. تنوع در متریال ساخت، از ویژگی‌های اصلی این قطعه است. برای جلوگیری از وقوع حوادث، کیفیت این پنل از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا با دکمه‌های موجود روی پنل شستی می‌توان دستورات را به تابلو فرمان فرستاد.

در پنل شستی آسانسور از کلید‌های مخصوص استفاده می‌شود. ابعاد و اندازه این پنل ممکن است در انواع مختلف آن متفاوت باشد؛ البته برای هر پنل از استاندارد مشخصی استفاده می‌شود. همچنین نوع و ابعاد کابین در انتخاب پنل شستی تاثیرگذار است. مثلا در آسانسورهای باربر، خانگی و صنعتی ابعاد شستی متفاوت است. اغلب استانداردهای مشخصی برای اندازه شستی وجود دارد و باید بتوانند دارای مقاومت مشخصی باشند.

انواع پنل شستی آسانسور

پنل شستی آسانسور به عنوان یک قسمت مهم و کاربردی در آسانسور به شمار می‌رود و در تمامی آسانسورها از جمله آسانسور هیدرولیکی ضروری می‌باشد. زیبایی شستی می‌تواند تاثیر زیادی روی زیبایی کلی کابین و آسانسور داشته‌باشد. به همین دلیل انواع متنوعی از آن تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل برندهای مختلف نمونه‌های متنوع و زیبایی از آن را تولید می‌کنند. در زمان نصب آسانسور بایستی به این موضوع دقت کرد که کدامیک از شاسی‌ها برای آسانسور مورد نظر کارایی بهتری دارد.

کیفیت پنل تاثیر مستقیم روی عملکرد آسانسور دارد؛ زیرا در صورتی که از کیفیت مناسب برخوردار نباشد، مسلما کار با آسانسور با دشواری همراه خواهدبود. پنل شاسی باید در کلیه طبقات نصب شود و در بخش داخلی نیز یک پنل جداگانه قرار بگیرد. در ادامه انواع پنل شستی را شرح خواهیم داد.

شستی آسانسور چیست؟

1- شستی آسانسور لمسی

معمولا برای تولید شستی، از فناوری‌های مختلف استفاده می‌شود. استفاده از تکنولوژی برای طراحی شستی، موجب راحتی استفاده‌کننده خواهد شد. در این مدل شستی از استیل برای طراحی پنل استفاده می‌شود. گاهی نیز، شیشه برای تولید و ساخت پنل به کار می‌رود. البته مدل استیل آن زیبایی بیشتری دارد و دارای استحکام بیشتری است. بنابراین پیشنهاد می‌شود که نوع استیل لمسی در زمان نصب کابین آسانسور در کابین قرار بگیرد.

2- شستی با دکمه فشاری

یکی از رایج‌ترین نوع شستی آسانسور، پنل با دکمه فشاری است. به جرات می‌توان گفت که در اغلب آسانسورها از شاسی با این نوع طراحی استفاده‌ می‌شود. جنس این مدل می‌تواند استیل یا پلاستیکی باشد. معمولا در بسیاری از مدل‌ها از نوع استیل برای نصب در بخش‌های مختلف آسانسور استفاده می‌شود. نوع دکمه فشاری یک مدل بسیار رایج و کاربردی است. این مورد بیشتر در نصب اسانسور کششی کاربرد دارد؛ چرا که از سایر شستی‌های آسانسور ارزان‌تر است.

3- شستی احضار

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی ما شاهد جدید ابزارها در محیط پیرامونمان هستیم. تکنولوژی توانسته راه خودش را به صنعت تولید و نصب آسانسور نیز برساند. یکی از جدیدترین تکنولوژی‌هایی که استفاده از آسانسور را برای ما آسان‌تر کرده است، شستی کارتی آسانسور است. این نوع تابلو فرمان که در کابین اسانسور قرار می‌گیرد، بیشتر در آسانسورهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پنل فرمان با کارت کار می‌کند و تنها کسانی که دارای این کارت‌ها می‌باشند، اجازه استفاده از آسانسور را خواهند داشت.

این پنل فرمان که یکی از قطعات آسانسور است، ایمنی و امنیت ساختمان و آسانسور را افزایش می‌دهد؛ چرا که هیچ فرد خارجی قادر به استفاده از آسانسور و یا باز کردن درب آسانسور نخواهد بود. برای استفاده از این شتسی، باید آن را در محل مربعی شکل قرار دهید تا صفحه کلید آسانسور برایتان فعال گردد. در برخی موارد حتی برای وارد شدن به آسانسور از بیرون نیز بایستی از این کارت استفاده نمایید. با استفاده از این پنل می‌توان تعداد دفعات استفاده از آسانسور را توسط هر شخص مشخص نمود.

در شستی احضار یا کارتی معمولی با فشار دکمه با دست، می‌توان کابین را به طبقه فراخواند؛ اما در شستی‌های احضار ویژه از کارت‌های RFID استفاده می‌شود. در این صورت کسانی می‌توانند اجازه تردد داشته‌باشند که دارای کارت باشند و یا از قبل اثر انگشت آن‌ها به پنل شناسایی شده‌باشد. سری شاسی و پنل در هر طبقه نصب می‌شود که از طریق آن بتوان کابین را به طبقه مورد نظر فراخواند. برخی از بخش‌های اصلی این پنل شامل موارد زیر می‌باشد.

  • دکمه فشاری پنل شستی آسانسور
  • نمراتور
  • فلش جهت‌دار برای نمایش جهت حرکت آسانسور

شاسی و دکمه‌های روی آن در داخل کابین نیز قرار دارند که دارای بخش‌های مختلفی هستند. این نوع شستی آسانسور ممکن است از برندهای داخلی یا خارجی انتخاب شود. به دلیل تنوع طرح و رنگ می‌توان از شستی‌های متنوعی در کابین یا در کنار آسانسور در طبقات استفاده کرد. سایز پنل شستی اغلب به صورت نیم‌قد و تمام‌قد است. می‌توانید در زمان بازسازی آسانسور، صفحه کلیدتان را به این نوع تبدیل و تغییر دهید.

معنی دکمه های شستی آسانسور

شستی آسانسور دارای دکمه‌‎های زیادی است که معمولاً مسافران در زمان استفاده از آسانسور با برخی از دکمه‌ها آشنایی ندارند. دکمه‌های آسانسور بسته به نوع کاربردی آسانسور متفاوت است؛ به عنوان مثال دکمه‌های آسانسور صنعتی با آسانسور کششی متفاوت است. در ادامه شما را با برخی از این دکمه‌ها و معانی آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

  • دکمه G
  • دکمه P
  • کلید B
  • دکمه L
  • دکمه اضطراری

معنی دکمه G

کسانی که به صورت مرتب از آسانسور استفاده می‌کنند به احتمال زیاد با این دکمه آشنایی کاملی دارند. این دکمه مخفف عبارت Ground یا طبقه همکف است. مسافران با فشار دادن این دکمه از هر طبقه به طبقه همکف ساختمان منتقل خواهند شد. دکمه G در برخی از آسانسورها با GF نیز نمایش داده می‌شود که مخفف عبارت Ground Floor است. معمولاً دکمه G یا GF را می‌توانید در همه آسانسورها پیدا کنید؛ در برخی از آسانسورها به جای این حرف از عدد 0 استفاده شده است. با فشار دادن این دکمه به طبقه همکف ساختمان خواهید رفت.

معنی دکمه P

امروزه همه ساختمان‌ها دارای پارکینگ‌های طبقاتی هستند. مراکز خرید یا بیمارستان‌ها یا ساختمان‌های صنعتی بزرگ دارای پارکینگ‌های در زیر زمین هستند. حرف p در آسانسور برای رساندن مسافران به پارکینگ ساختمان‌ها در صفحه کلید آسانسور استفاده شده است. حرف P که مخفف  عبارت Parking است دارای اعدادی منفی همانند 1p- یا 2p- در کنار حرف p هستند. اعداد منفی برای طبقات زیرین ساختمان استفاده می‌شود که مشخص می‌کند چند طبقه پایین‌تر از طبقه همکف قرار دارید. با فشار دادن دکمه 2p- به پارکینگی خواهید رفت که دو طبقه پایین‌تر از طبقه همک است.

معنی کلید B

B یکی دیگر از حروفی است که ممکن است بر روی شستی آسانسور مشاهده کنید. این دکمه یا حرف B مخفف عبارت Below ی پایین می‌باشد. این دکمه برای طبقاتی که زیر طبقه همکف قرار دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. دکمه B معمولاً در آسانسورهای مراکز خرید یا متروها به کار برده می‌شود و به صورت 1B یا 2B قابل مشاهده است.

معنی دکمه L

یکی دیگر از پرکاربردترین دکمه‌ها در آسانسورهای امروزی، دکمه L یا LB می‌باشد. این دکمه بیشتر در هتل‌ها یا مراکز خرید مورد استفاده قرار می‌گیرد و مخفف کلمه Lobby است. مسافران با فشار دادن این دکمه به لابی هتل یا ساختمانی که در آن هستند، منتقل می‌شوند. البته امکان دارد در برخی از ساختمان‌ها با دکمه‌های L1 یا L2 یا L3 و غیره مواجه شویم؛ این دکمه بیانگر شماره لابی‌ها نیستند بلکه نشان دهنده شماره طبقات می‌باشند. دکمه LL نیز برای نشان دادن لابی پایینی استفاده می‌شود که مخفف عبارت Lower Lobby  یا Lower Level است. همچنین دکمه UL نیز برای رفتن به لابی بالایی در کابین برخی از آسانسورها قرار دارد که مخفف عبارت Upper Level یا Upper Lobby است.

دکمه اضطراری

شاید نبود این دکمه در آسانسور منجر به مشکلات زیادی شود. در مواقعی که مسافران قصد توقف ناگهانی آسانسور را داشته باشند با فشار دادن این دکمه آسانسور متوقف خواهد شد. فشار دادن بی موقع و بیجا این دکمه منجر به خطرات و صدمات جدی به آسانسور می‌شود. این دکمه بیشتر توسط سرویس کاران آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد تا با فشار دادن آن به راحتی بتوانند مشکلات آسانسور را برطرف کنند. این دکمه معمولاً به 2 رنگ قرمز یا زرد رنگ در پنل فرمان آسانسور قابل مشاهده است که کلمه Stop در وسط این دکمه قابل مشاهده است.

کاربرد شستی های شیشه ای

یکی از زیباترین شستی‌هایی که بیشتر در ساختمان‌های لوکس و مدرن استفاده می‌شود، شستی یا پلیت‌های شیشه‌ای است. شستی شیشه‌ای به نسبت سایر شستی‌ها قیمت و ارزش بیشتری دارد؛ چرا که زیبای و کیفیت بهتری نسبت سایر شستی‌ها دارد. این پنل بهتر است که در آسانسورهای شیشه‌ای مورد استفاده قرار گیرد؛ چرا که زیبای خاصی به کابین آسانسور می‌دهد. ضخامت صفحه کلید شیشه‌ای بین 4 تا 6 میلی‌متر است. معمولاً برای زیبای بیشتر کابین آسانسور از رنگ مشکی این پنل استفاده می‌شود. هرچند تنوع رنگی این نوع پنل شستی زیاد است؛ اما رنگ مشکی محبوب‌ترین و شیک‌ترین رنگ است. این شاسی در گروه شستی‌های لمسی قرار می‌گیرد.

ویژگی های شستی های احضار آسانسور

همانطور که می‌دانید شاسی‌های مختلف و متنوعی در کابین آسانسور مورد ساتفاده قرار می‌گیرند. پنل یا تابلو فرمان آسانسور بخشی است که مسافران بیشترین تعامل با آن را دارند. این شاسی که کنار درب آسانسور یا در داخل کابین آسانسور قرار می‌گیرد موجب زیبای هر چه بیشتر آسانسور می‌شود. هر کدام از این پنل‌ها دارای ویژگی و ساختار منحصر به فردی هستند که برای ساختمانی مناسب است. به طور کلی شستی‌ها باید دارای یکسری ویژگی خاص باشند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

  • مجهز به لامپ روشنایی اضطراری(ّبرای مواقعی که برق کابین آسانسور قطع شود)
  • دارای دکمه اضطراری و دکمه خطر باشد
  • دارای مانیتور نمایش دهنده شماره طبقات
  • داشتن دکمه برای تمامی طبقات ساختمان
  • دکمه نگه داشتن یا بستن درب آسانسور
  • دکمه تهویه هوای آسانسور

استاندارد شستی آسانسور

مدل‌های متنوعی از شستی آسانسور در بازار وجود دارد که به همین دلیل برای شناخت استاندارد آسانسور و شستی آن باید این نمونه‌ها را بررسی کرد. کیفیت بالا، یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های شستی است. علاوه بر بالا بودن میزان کارایی و کیفیت، این پنل باید دارای زیبایی و جذابیت باشد. با توجه به نوع کابین، می‌تواند از شستی با استاندارد مختلف استفاده کرد. اغلب برای تولید شستی داخلی و خارجی کابین از متریال استیل استفاده می‌شود.

یکی از استانداردهای تعیین‌شده برای این قطعه، ابعاد آن است. محاسبه ابعاد دقیق پنل باید بر اساس ابعاد کابین صورت بگیرد. این قطعه کنترل‌کننده باید دارای طول عمر و مقاومت بالا باشد. در استاندارد شستی آسانسور، تعداد کلیدهای پنل باید مشخص شود. شستی احضار در بخش بیرونی آسانسور نصب می‌شوند و با استفاده از آن می‌توان کابین را به طبقه مورد نظر فراخواند. ابعاد این شستی بزرگ‌تر از سایر شستی‌ها است؛ اما شستی که در درون کابین نصب می‌شود، بر روی پنل قرار می‌گیرند. همچنین تعداد کلید‌های تعبیه‌شده بستگی به تعداد طبقات دارد.

شستی آسانسور چیست؟اجزای شستی داخل کابین

همانطور که گفته‌شد در هر آسانسور یک شستی با توجه به تعداد طبقات و کابین نصب می‌شود. اجزای شستی بستگی به نوع کابین و برند تولیدکننده آن دارد. زیبایی ظاهری و نحوه طراحی موجب می‌شود که شستی آسانسور را به شکل‌های مختلف طراحی کنند. استاندارد شستی به گونه‌ای است که در هر پنل باید اجزای خاصی به صورت ثابت وجود داشته‌باشند و نمی‌توان این اجزا را حذف کرد. شستی داخل کابین دارای چراغ‌های مختلفی است که به صورت برنامه‌ریزی‌شده عمل می‌کنند. معمولا روی شستی‌های استاندارد، از خط بریل برای نابینایان استفاده شده‌است.

سخن پایانی

در سایت لوازم آسانسور و در این مقاله در انواع شستی آسانسور  مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به استاندارد شستی آسانسور، می‌توان انواع پنل مورد نظر را خریداری کرد. این قطعه تاثیر بسیار زیادی روی ظاهر و زیبایی آسانسور دارد. به همین دلیل باید از قطعات باکیفیت و دارای طراحی زیبا و مدرن استفاده شود. این موضوع بیشتر در مورد آسانسورهای معمولی صدق می‌کند؛ زیرا این نوع آسانسور در منازل مسکونی، ادارات و مراکز تجاری نصب می‌شود. به همین دلیل اجزا و قطعات مورد استفاده در آن نیز باید دارای زیبایی ظاهری و کیفیت عملکردی باشند.

برای خرید شستی آسانسور باید علاوه بر زیبایی ظاهری به امکانات و قابلیت‌های آن نیز توجه کرد. مسلما میزان قابلیت و دکمه‌های روی آسانسور باری با نوع خانگی متفاوت است. هر چقدر مزیت پنل استاندارد بیشتر باشد، انتخاب بهتری برای نصب در داخل یا خارج طبقات است و توصیه می‌شود از آن برای نصب در آسانسور خانگی استفاده شود.

سوالات متداول

قیمت شستی آسانسور چقدر است؟

قیمت شستی آسانسور بر اساس نوع و جنس شستی که انتخاب می‌کنید، متفاوت است.

بهترین شستی آسانسور چیست؟

از نظر کیفیت و زیبایی و کارایی شاسی‌های لمسی بهترین شستی آسانسور هستند که کمی گران قیمت‌تر از سایر شاسی‌های آسانسور هستند.

پست قبلی

تنظیم سرعت درب آسانسور

پست‌ بعدی

آموزش نصب کابین آسانسور

ادمین

ادمین

پست‌ بعدی
آموزش نصب کابین آسانسور

آموزش نصب کابین آسانسور

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
لوازم آسانسور

لوازم آسانسور یک وب سایت بزرگ محتوامحور در زمینه آموزش و کسب اطلاعات در رابطه با قطعات و لوازم آسانسور می باشد.

ما را دنبال کنید

مروری بر دسته بندی ها

  • آموزش عمومی آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • قطعات جانبی آسانسور
  • کابین آسانسور
  • موتور آسانسور

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
  • وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید