آسانسور برج میلاد دسترسی به بخشهای مختلف این برج را میسر میکند. این برج مخابراتی که در بخش شمال غربی شهر تهران قرار دارد با اهدافی چندگانه طراحی شدهاست که به همین دلیل دارای امکانات متنوع تجاری و تفریحی میباشد. بدیهی است که بدون وجود آسانسور امکان دسترسی به طبقات متنوع آن وجود ندارد. ارتفاع آسانسور آن در حدود 300 متر است که بخش لابی تا گنبد برج را به هم متصل میکند. بسیاری از گردشگران به دلیل هیجانانگیز بودن این آسانسور و ارتفاع بالا از آن استفاده میکنند.
تکنولوژی مورد استفاده در این آسانسور از جهت تامین برق بسیار شگفتانگیز است. موتورهای فوق قوی و درایورهای آن با تکنولوژی روز دنیا ساختهشدهاند پس بسیار پیشرفته و سریع عمل خواهند کرد. از تعداد دستگاههای تعبیهشده در این برج، 2 عدد از آنها تا بخش انتهایی و نوک سازه پیش میروند و دارای ظرفیت 1000 کیلوگرمی هستند.
آسانسور برج میلاد چند طبقه است ؟
احتمالا برای شما نیز این سوال پیش آمده است که اسانسور برج میلاد در تهران چند طبقه است؟ این برج آسمان خراش تقریبا از تمام نقاط مختلف شهر تهران قابل رویت است؛ البته اگر هوای آلوده اجاره این کار را بدهد. ارتفاع این برج حدود 435 متر از و به عنوان نوزدهمین برج بلند جهان شناخته شده است. برج میلاد 13.000 متر زیر بنا دارد و یکی از بناهای زیبایی تهران و ایران محسوب میشود. قسمت ساختمان پای برج 6 طبقه دارد، ساختمان راس 12 طبقه دارد، دکل آسانسور 120 متر است که معادل یک ساختمان 40 طبقه میباشد. همچنین ارتفاع 315 متری برج نیز معادل یک ساختمان 105 طبقه میباشد.
شتاب آسانسور برج میلاد
در بین آسانسورهای برج میلاد 6 عدد از آنها دارای سرعت بسیار بالا هستند که این سرعت در حدود 7 متر بر ثانیه میباشد و در نوع خود بینظیر است. برای جابهجایی و انتقال بازدیدکنندگان از این 6 آسانسور استفاده میشود. به منظور تنظیم سرعت از طریق درایوهای روی تابلو فرمان اقدام میشود. به دلیل طولانیبودن مسیر از سیستم زنجیر جبران در این آسانسورها استفاده میشود؛ زیرا باید بتوانند مسیری در حدود 300 متر را طی کنند و باید دارای سیستم و تکونولوژی ویژهای باشند. در حالت کلی تخمین سرعت در این سیستم ثابت نیست. برای ایجاد حرکت در آن، سیستم مبدل در سازه، از طریق ژنراتور برق را تامین میکند؛ زیرا کابین باید بر فشاری که از طریق جاذبه ایجاد میشود غلبه کند. همچنین طول بلند آن میتواند روی میزان سرعت و شتاب آسانسور تاثیرگذار باشد.
اجزای آسانسور برج
در کابین باید قابلیت فک ترمز باز باشد و برای این کار از فشار ناشی از روغن هیدرولیک استفاده میشود. برای ایجاد توقف در طبقات میزان فشار روغن کم خواهدشد و فک ترمز بسته میشود. این یک روش برای کاهش سرعت کابین اسانسور در برج میلاد است و کاربرد بسیار زیادی در انواع آسانسور برای ارتفاع بلند دارد. در اینجا برخی از قطعات آسانسور برج میلاد که مشابه با لوازم آسانسور سایر اسانسورها است را ذکر خواهیم کرد.
ریل اسانسور برج میلاد
یکی از اجزای آسانسورهایی که در برج میلاد تهران نصب شدهاند ریل آسانسور است. به دلیل اینکه این سیستم در ارتفاع بالا نصب میشود ریل یکی از اجزای اصلی آن است و نوع حرکت آسانسور در طول مسیر بستگی به ریل آن دارد. اغلب برای این آسانسورها از ریل سوپر شاورا استفاده میشود. این نوع قطعه کاربردی دارای بال پهن است؛ همچنین برای تیکه ریل آسانسور نیز از تکنولوژی و فناوری FISH PLATE استفاده میشود. در این صورت نیش ریلی دارای ضخامتی در حدود 19 میلیمتر است.
رولر آسانسور
به دلیل وجود ارتفاع و سرعت بالا در آسانسور برج میلاد از رولر استفاده میشود. به همین دلیل در بخش کابین و وزنه، از رولر گایدشو استفاده میشود و برای این کار باید رولر در مکان مورد نظر نصب و ثابت باشد. معمولا این رولرها از 3 جهت مختلف برای ثابت ماندن در جای خود تنظیم میشود. قطر این قطعه در این نوع آسانسور در حدود 30 سانتیمتر میباشد. در حالت کلی وظیفه کفشک آسانسورحرکت بدون وقفه و بیصدای آسانسور و همچنین متعال سازی وزن کابین میباشد.
شیار U شکل
همانطور که گفتهشد سیستم این نوع آسانسور با سایر آسانسورهای معمولی متفاوت است. سرعت بالا، کاهش صدا و فشار هوا در این نوع سیستم امری رایج است. به همین دلیل باید از سیستم شیار U شکل استفاده شود؛ اما این کار موجب کاهش میزان اصطکاک نمیشود و برای غلبه بر این مشکل باید از سیم بکسل استفاده شود. به این منظور سیم را باید به صورت مضاعف و پیچشی مورد استفاده قرار دهند.
موتور آسانسور
در برج میلاد از موتورهای ساخت کارخانه مشهور شیندلر استفاده شدهاست. موتور آسانسور که از مهمترین اجزای هر آسانسوری است باید از برندهای معتبر تهیه و خریداری شود. به ویژه در آسانسور برج میلاد، باید از یک موتور قوی استفاده شود. به همین دلیل موتور شیندلر (chindler High Rise 700) دارای کیفیت و کارایی بسیار بالایی است. برای نصب و قرارگیری موتورهای سنگین آسانسور اغلب از جرثقیل استفاده میشود. به این طریق قطعه مورد نظر در محل مورد نظر قرار میگیرد.
گاهی نیز قطعات به صورت جداگانه به محل مورد نظر حمل میشوند و سپس در همان مکان قطعات سرهم میشوند. برای مونتاژ قطعات، مهارت تکنسین بسیار اهمیت دارد؛ زیرا قطعاتی که جدا شدهاند باید به صورت درست و اصولی در مکان مورد نظر نصب شوند. همچنین از نظر ایمنی، قطعات سنگین باید با احتیاط حمل شوند. پلههای برقی و دیگر دستگاههایی که برای انتقال و جابهجایی بازدیدکنندگان استفاده میشوند، دارای کیفیت بالا و سوئیسی هستند.
میزان استحکام آسانسورهای تعبیهشده در برج میلاد
نمای شیشهای آسانسور برج میلاد موجب جذابیت آن شدهاست؛ زیرا در طول طی کردن مسیر، امکان دیدن مناظر برای مسافران وجود دارد؛ همچنین طی کردن مسیر و افزایش و کاهش ارتفاع به عنوان یک چالش برای مسافران میباشد. کابین آسانسور برج میلا کابین شیشهای است که از مقاومت بالایی برخوردار است؛ اما به دلیل شیشهای بودن نمیتوان در دو سر درگیر آن در چاهک از تیر استفاده کرد. به همین منظور و برای ایجاد استحکام در آن از روش دیگری استفاده میشود.
برای ایجاد استحکام در این آسانسور از تیرهای یک سر اتصال استفاده میشود و به همین دلیل بولت یک متری نیز در آسانسور کاربرد دارد که برای استحکام سازه آسانسور و ایجاد ثبات در تیر در مکان خود قرار گرفتهاند. مقاومت دیواره چاه برای فضای مرکزی و اصلی از ویژگیهای این روش است. کابین در این سیستم دارای 3 درب است و تنها در بیشتر مواقع مسافران تنها از یک در آن استفاده میکنند.
چگونگی شاقولکردن چاه آسانسور
برای نخ اتصال در این آسانسور از سیمهای بسیار نازکی استفاده میشود؛ اما این سیمهای اتصال دارای مقاومت بسیار بالایی هستند و برای نصب دستگاه و ریل به کار میروند. این روش برای شاقول کردن چاه آسانسور مورد استفاده قرار میگیرد و با استفاده از گریک انجام میشود. برای این کار وزنههای 40 کیلویی به سیمهای نازک شاقول شده، متصل میشوند. به دلیل استفاده از تکنولوژی روز دنیا، میزان ناشاقولی چاه اسانسور در برج میلاد تنها 3 سانتیمتر است. این میزان از عدم تراز بودن، در یک ارتفاع 297 متری چندان به چشم نخواهد آمد. برای ایجاد شاقول وزنهی آسانسور را در آب قرار میدهند و این امر موجب بالا رفتن میزان دقت آسانسور خواهدشد.
عکس آسانسور برج میلاد
از آنجایی که در اسانسور برج میلاد، نهایت دقت و ظرافت به خرج داده شده است، در این قسمت بهترین عکسهای اسانسور را به تصویر کشیدهایم. بهترین و با تجربهترین مهندسین در ساخت و نصب این اسانسور همکاری داشتهاند؛ همچنین سقوط آسانسور برج میلاد تقریبا غیرممکن است؛ زیرا سیستم آسانسور برج میلاد بسیار پیشرفته و خاص تعبیه شده است.
سخن پایانی
ساخت سازه و ساختمانها با ارتفاع عظیم نیازمند بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا است. به همین دلیل باید از امکانات و تجهیزات باکیفیت برای سیستم آسانسورهای این ساختمانها استفاده شود. برج میلاد نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید دارای تجهیزات و امکانات ویژهای برای سیستم جابهجایی مسافر خود باشد. خوشبختانه آسانسور برج میلاد از این قابلیت بهرهبرده است و تمامی قطعات با پیشرفتهترین تکنولوژی ساختهشدهاند و به همین دلیل از نظر ایمنی، هیچ مشکلی برای افراد استفادهکننده ایجاد نخواهد شد؛ بنابراین از نظر ایمنی و دسترسی به بخشهای مختلف به صورت بینظیری طراحی شدهاست و با سایر برجهای معروف جهان در این زمینه رقابت دارد.
با استفاده از آسانسور امکان دسترسی به بخشهای مختلف سازه وجود دارد. در نتیجه از بهترین تکنولوژی برای ساخت موتور، کابین و سایر بخشها و اجزای آن استفاده شدهاست. این برج دارای 13 هزار متر مربع وسعت کاربری است که ارتباط بین این فضاها توسط آسانسورهای پرسرعت آن انجام میشود. امروزه برای ساختمانهای با ارتفاع بسیار بلند از سیستمهای مخصوص استفاده میشود. در نتیجه باید نوع عملکرد آسانسور این برج متفاوتی نیز با سایر سیستمها متفاوت باشد. به همین دلیل سیستم به کار رفته در آن را در مکانهای دیگر مشاهده نخواهیم کرد.