• وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما
لوازم آسانسور
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
لوازم آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
صفحه اصلی آموزش عمومی آسانسور

آسانسور خانگی چیست؟

توسط ادمین
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
در آموزش عمومی آسانسور
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
0 0
0
آسانسور خانگی
0
اشتراک گذاری ها
14
بازدیدها
اشتراک گذاری در فیسبوکاشتراک گذاری در توییتر

آسانسور خانگی چیست؟

آسانسور خانگی (Home elevator) برای انواع ساختمان و آپارتمان مسکونی نصب می‌شود و با نصب آن دیگر نیازی به طی کردن چندین طبقه از طریق پله نیست. همچنین علاوه بر دشوار بودن استفاده از پله در طبقات بالا، خطر سقوط از آن نیز وجود دارد. به همین دلیل اغلب برای ساختمان‌های 3 طبقه به بالا از آسانسور استفاده می‌شود. استفاده از کلمه خانگی در این تعریف به دلیل کاربرد بیشتر آن برای خانه‌ها و منازل مسکونی است. به دلیل اینکه امروزه بیشتر افراد در آپارتمان‌ها سکونت دارند و امکان خرید خانه ویلایی نیست باید از تجهیزاتی مانند آسانسور برای سهولت در رفت‌وآمد استفاده شود.

با رواج آپارتمان‌نشینی افراد مسن و کودکان تقریبا خانه‌نشین شدند و این مشکل در آپارتمان‌های قدیمی بدون آسانسور به یک معضل تبدیل شده‌است؛ زیرا طی کردن پله‌ها برای این قشر بسیار دشوار است. همین موضوع می‌تواند زمینه را برای تحرک کم و عدم حضور در اجتماع فراهم کند. به همین دلیل با خرید، نصب و راه‌اندازی آسانسور می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

ویژگی‌های آسانسورهای خانگی

از انواع اسانسور برای نصب در آپارتمان‌های مسکونی می‌توان استفاده کرد و این موضوع بستگی به ارتفاع ساختمان نیز دارد و بر اساس آن نوع اسانسور انتخاب می‌شود. مثلا آسانسورهای کششی برای ساختمان‌های مرتفع نیز قابل استفاده هستند؛ اما برای ساختمان‌های کم‌ارتفاع و با تعداد طبقات کم‌تر از 5 می‌توان از آسانسور هیدرولیکی استفاده کرد. از این سیستم برای جابجایی افراد بین طبقات ساختمان استفاده می‌شود و ابعاد کابین آسانسور بستگی به ابعاد فضای نصب چاه آسانسور دارد. با توجه به ابعاد مورد نیاز، کابین آسانسور انتخاب می‌شود. در برخی از انواع اسانسور، کابین برای جابجایی تعداد بیشتری مسافر طراحی‌شده است.

در صورتی که کابین اسانسور بزرگ باشد امکان حمل صندلی چرخ‌دار نیز وجود دارد. باید در نظر گرفت که در یک آپارتمان چند خانواده زندگی می‌کنند و بر اساس آن ابعاد کابین را انتخاب کرد. افرادی که در استفاده از پله مشکل دارند، می‌توانند برای دسترسی به طبقات از آسانسور استفاده کنند.

آسانسور خانگی

مزایای آسانسور هوم لیفت چیست؟

هوم لیفت یا آسانسور خانگی یکی دیگر از انواع آسانسورهایی است که امروزه در ساختمان‌ها نصب می‌شوند. این نمونه از آسانسورها برای ساختمان‌هایی که تعداد طبقات زیادی ندارند بسیار مناسب می‌باشد. آسانسورهای خانگی یا هوم لیفت برای آن دسته از ساختمان‌هایی که فضای کافی برای نصب اسانسور ندارند بسیار مناسب می‌باشند. علاوه بر این ساختمان‌های قدیمی و ساختمان‌هایی که در تامین برق سه فاز با مشکل روربرو هستند نیز می‌توانند از این قبیل آسانسورها استفاده کنند. استفاده از آسانسور در افزایش ارزش ملک یا ساختمان تاثیر به سزایی دارد. بنابراین علاوه بر این که سطح کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد به قیمت خانه نیز می‌افزاید. این نمونه از آسانسورها دارای وزنه تعادل نیستند و بدون استفاده از آن بین طبقات جابه‌جا می‌شوند. بنابراین تقریباً 13 درصد از فضای مورد نیاز برای وزنه تعادل را می‌توانید به ساختمانتان اضافه کنید. این به خودی خود نشان دهنده این است که نصب آسانسور خانگی فضای زیادی نمی‌گیرد.

در زمان نصب این آسانسور نیازی به حفر گودال بزرگی به اندازه 1 متر نمی‌باشد؛ چرا که ارتفاع گودال آسانسور خانگی بین 35 تا 45 سانتی متر است. یکی دیگر از مزیت‌های به کار برده شده در این آسانسورها عدم نیاز به موتورخانه آسانسور است. بنابراین نیازی به اختصاص دادن محلی برای موتورخانه آسانسور خانگی نیست. صفحه کنترل نیز در این مدل از آسانسورها حذف گردیده است. آسانسور خانگی به دو صورت هیدرولیکی و کششی در بازار یافت می‌شود. قیمت اسانسور خانگی به نسبت سایر آسانسورها کمتر و مقرون به صرفه‌تر است.  برای این که آسانسورهای خانگی قادر به حرکت شوند تنها به برق تک فار نیاز دارند و دیگر نیازی به برق 3 فاز ندارند. اگر نوع آسانسور خانگی هیدرولیکی باشد در زمان قطعی برق اسانسور به طبقه اول بدون نیاز به نیروی برق باز می‌گردد

. در صورتی که آسانسور هانگی از نوع کششی باشد در زمان قطعی برق به باتری کمکی متصل می‌شود و سپس آرام آرام به طبقه همکف باز می‌گردد. البته امکان پایین آوردن کابین آسانسور به صورت دستی نیز وجود دارد. تجهیزاتی که در آسانسورهای معمولی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند تفاوت زیادی ندارند. جنس آسانسورهای خانگی معمولاً شیشه‌ای، PVC و یا استیل است که مدل PVC و شیشه‌ای طرفداران بیشتری دارد. سیستم ترمز اضطراری و یا پاراشوت در این نمونه از آسانسورها نیز به کار برده شده است. سیستم برق اضطراری از دیگر ویژگی‌هایی آسانسورهای خانگی به شمار می‌آید.

کاربرد آسانسور خانگی

همانطور که گفته شد سیستم مناسب برای جابه‌جایی مسافر در ساختمان‎‌ها با کاربری مسکونی اسانسور خانگی است. این نوع سیستم تفاوتی با آسانسور دیگر فضاها ندارد و دارای عملکرد مشابه‌ای است. استفاده از پله از نظر پزشکی در صورتی که به صورت مستمر و همیشگی باشد اثرات نامطلوبی روی مفاصل دارد. به همین دلیل برای جلوگیری از مشکلات این چنینی در دوران سالمندی بهتر است از این سیستم در آپارتمان‌های مسکونی استفاده شود. گاهی نیز به دلیل سکونت افراد معلول در ساختمان نیاز به یک سیستم حمل‎‌ونقل این چنینی وجود دارد.

در صورتی که ساختمان قدیمی باشد و بدون آسانسور طراحی شده‌باشد، بهتر است از آسانسور بیرونی استفاده شود. در این صورت بخشی از فضای حیاط را می‌توان به آسانسور اختصاص داد؛ اما اغلب در فضای داخلی می‌توان بخش کوچکی را به فضای آسانسور اختصاص داد. به همین علت در ساختمان‌های قدیمی با متراژ بالا، نیازی به نصب آن در بیرون از ساختمان نخواهد بود.

روش کار آسانسور خانگی به چه شکل است؟

به منظور بالا و پایین رفتن افراد و دسترسی راحت به طبقات نیاز به آسانسور خانگی است. مکانیزم کار این سیستم نیز بر همین اساس طراحی شده‌است، یعنی کابین باید بین طبقات جابجا شود و مسافر و بار را به بالا و پایین حمل کند. در این حالت باید از تجهیزاتی مانند کابین، موتور آسانسور، پاراشوت و بافر، ریل آسانسور و … استفاده شود. به منظور طراحی یک آسانسور ایده‌آل برای خانه، می‌توان از کابل، زنجیر و سایر قطعات مورد نیاز استفاده کرد. در صورت نیاز می‌توان از انواع اسانسور کششی و هیدرولیکی استفاده کرد.

با شناخت اجزا و لوازم آسانسور می‌توانیم با روند کار آن نیز آشنا شویم. برای جابه‌جایی بار و مسافر به طبقات، نیاز به درب‌های اتوماتیک و ثابت است. مثلا درب اتوماتیک اغلب روی آسانسور سوار است و با کابین بین طبقات حرکت می‌کند؛ اما درب طبقات می‌تواند لولایی، کشویی و … باشد. در هر صورت این روند انتقال مسافر، مکانیزم کلی آسانسور است که به صورت یک چرخه ادامه دارد.

قیمت آسانسور خانگی

با توجه به اینکه امکان استفاده از انواع آسانسور در آپارتمان‌های مسکونی وجود دارد؛ بنابراین قیمت آسانسور خانگی نیز در این مکان‌ها متفاوت است. به منظور خرید لوازم آسانسور هیدرولیکی و آسانسور کششی باید هزینه‌های متفاوتی پرداخت شود. البته ابعاد و برند تجهیزات نیز در تعیین قیمت موثر هستند. اغلب سعی می‌شود از یک سیستم کارا برای ساختمان استفاده شود. با توجه به محدودیت ارتفاع، استفاده از آسانسور کششی مرسوم‌تر است.

در آسانسور کششی نیز مانند تمامی سیستم‌های دیگر از اجزایی مانند موتور، تابلو فرمان، کابین، ریل و … استفاده می‌شود. قیمت هر کدام از این وسایل، با توجه به نوع برند سازنده متفاوت است. معمولا سعی می‌شود که برای نصب از قطعات باکیفیت استفاده شود؛ زیرا وجود مشکل در قطعات می‌تواند سبب بروز حوادث شود و این ممکن است موجب بروز خطرات جانی در ساختمان شود.

آسانسور خانگی

بهترین آسانسور برای آپارتمان

انتخاب بهترین آسانسور خانگی امر دشواری است؛ زیرا که امروزه برندهای متنوعی در این زمینه فعالیت دارند. توصیه می‌شود برای آپارتمان‌ها از سیستم‌هایی استفاده شود که کار با آن ساده باشد و مسافر بدون مشکل بین طبقات جابجا شود. در این حالت باید سرویس‌کار نیز به صورت ماهانه این سیستم را چک کند تا در صورت بروز مشکل، آن را بر طرف کند. اغلب مشکلات متنوع در هنگام کار با آسانسور وجود دارند که باید به موقع در صدد رفع آن‌ها برآییم.

نصب آسانسور خانگی

آسانسورهای خانگی و سایر آسانسورها باید توسط افراد متخصص و فنی انجام شود. برای نصب آسانسور خانگی باید در ابتدا محلی برای نصب این دستگاه در ساختمان در نظر بگیرید. پس از انجام این کار باید اندازه ابعاد و ویژگی‌های آسانسور خانگی مطرح شود. سپس باید سازه‌ی آسانسور خانگی از پایین به بالا ساخته شود تا محل قرار گرفتن کابین مشخص شود. پس از این کار باید قطعاتی همچون جک، کابین و کاراسلینگ به دورن چاه اسانسور منتقل شود. توجه داشته باشید که ضربه و یا آسیبی به سایر قطعات وارد نشود؛ چرا که هر گونه ضربه‌ای منجبر به خراب شدن قطعات آسانسور در آینده می‌شود. اگر آسانسور خانگی از نوع هیدرولیک باشد روش نصب آن متفاوت است. آسانسورهای هیدرولیکی به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم دسته بندی می‌شوند. در حالت مستقیم جک به صورت مستقیم بر روی کابین اسانسور تاثیر می‌گذارد.

این قطعه به زیر یوک کابین آسانسور متصل می‌شود و باعث حرکت کابین آسانسور می‌شود. در حالت غیر مستقیم جک به صورت غیر مستقیم توسط ریل هدایت می‌شود و به فلکه‌های سیم بکسل اسانسور متصل است. حرکت فلکه‌ها موجب حرکت سیم بکسل و در نهایت موجب حرکت آسانسور می‌شود. پس از نصب آسانسور خانگی باید قطعات آن صورت دوره‌ای مورد بررسی قرار بگیرند تا از خرابی بیشتر آسانسور و هزینه‌های اضافی جلوگیری شود.

نحوه کاهش بار ساختمان در اسانسور خانگی

طبعاً نصب آسانسور منجر به وارد شدن بار اضافی به ساختمان می‌شود. از این رو باید تا آنجایی که می‌توان بار وارده به فنداسیون ساختمان را کاهش داد؛ چرا که معمولاً فنداسیون اینگونه ساختمان‌ها برای تحمل وزن آسانسور مناسب نمی‌باشد. بنابراین در زمان نصب آسانسور بهتر است استحکامات لازم انجام گیرد و از وارد شدن بار اضافی به ساختمان نیز جلوگیری کرد. سازه آسانسور هیچ گونه وزنی به ساختمان وارد نمی‌کند و سنگینی این بخش تنها به زمین وارد می‌شود. آهن کشی آسانسور تنها باعث ایجاد تعادل آسانسور می‌شود و محلی است برای قرار گرفتن کابین آسانسور تا آسانسور به راحتی بتواند بین طبقات جابه‌جا شود. اتصال دقیق سازه‌ها در زمان آهنکشی آسانسور باید به درستی انجام شود تا استحکام ساختمان افزایش پیدا کند. حذف موتور خانه در بالای ساختمان، محاسبات فنی در ستون‌های جانبی چاه باعث کاهش وزن ساختمان می‌شود. کاهش هزینه ساخت، کاهش هزینه آهنکشی آسانسور همگی باعث کاهش بار ساختمان در آسانسور خانگی می‌شود.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت آسانسور خانگی

آسانسور خانگی از جمله آسانسورهایی است که هزینه ساخت و خرید زیادی ندارد. افرادی که در ساختمان‌های دو الی 4 طبقه زندگی می‌کنند، می‌توانند از این مدل آسانسورها استفاده کنند. قیمت هوم لیفت‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

  1. ظرفیت کابین آسانسور
  2. طبقات ساختمان
  3. ولتاژ ورودی(3 فاز و یا تک فاز)
  4. نوع سیستم آسانسور کششی یا هیدرولیکی است
  5. جنس کابین آسانسور
  6. محل نصب و نوع سازه
  7. ابعاد چاه آسانسور
  8. هزینه نصب و راه اندازی آسانسور

سخن پایانی

با توجه به افزایش جمعیت و لزوم آپارتمان‌نشینی، نصب آسانسور خانگی نیز بسیار ضروری است. در صورت افزایش طبقات، دسترسی ساکنین خانه به طبقات بالا از طریق پله بسیار دشوار خواهدبود. در نتیجه با نصب این سیستم می‌توان موجبات راحتی افراد ساکن در ساختمان را فراهم آورد. از بین رفتن خطر سقوط از پله و کاهش بیماری مربوط به مفاصل، از مزایای نصب انواع آسانسور در ساختمان است. به ویژه اگر در ساختمان افراد سالمند ساکن باشند، باید جهت رفاه حال این اشخاص، یک سیستم جابجایی مسافر به طبقات در نظر گرفته‌شود. با توجه به اهمیت ایجاد ایمنی در آسانسور، بهتر است از لوازم و تجهیزات بسیار باکیفیت برای نصب آن استفاده شود. در غیر این صورت ممکن است حوادث ناگواری برای ساکنین در آپارتمان رخ دهد.

لوازم آسانسور یک وب سایت بزرگ محتوا محور در زمینه قطعات آسانسور، اطلاعات کامل در رابطه با محصولات و شیوه راه اندازی آسانسور به صورت آموزشی و تخصصی ارائه می‌دهد.

پست قبلی

آهنکشی آسانسور چیست؟ | مراحل دتایل شاسی کشی آسانسور

پست‌ بعدی

بررسی خطا های تابلو فرمان و رفع اشکالات آسانسور

ادمین

ادمین

پست‌ بعدی
خطا و اشکالات آسانسور

بررسی خطا های تابلو فرمان و رفع اشکالات آسانسور

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
لوازم آسانسور

لوازم آسانسور یک وب سایت بزرگ محتوامحور در زمینه آموزش و کسب اطلاعات در رابطه با قطعات و لوازم آسانسور می باشد.

ما را دنبال کنید

مروری بر دسته بندی ها

  • آموزش عمومی آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • قطعات جانبی آسانسور
  • کابین آسانسور
  • موتور آسانسور

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
  • وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید