• وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما
لوازم آسانسور
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
لوازم آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
صفحه اصلی آموزش عمومی آسانسور

بررسی انواع بالابر هیدورلیکی

توسط ادمین
۲۷ آبان ۱۴۰۱
در آموزش عمومی آسانسور
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
0 0
0
بالابر هیدورلیکی
0
اشتراک گذاری ها
5
بازدیدها
اشتراک گذاری در فیسبوکاشتراک گذاری در توییتر

بالابر هیدورلیکی ممکن است به صورت کابین‌دار و یا به صورت کفی‌دار ساخته‌شود. نیروی محرکه این نوع آسانسور از طریق موتور و سیلندر هیدرولیک تامین می‌شود. به وسیله یک جک هیدرولیکی و کابل ایمنی این نوع بالابر تامین می‌شود. در صورتی‌که که از آن برای منزل مسکونی استفاده شود، اغلب دارای کابین است تا ایمنی آن تامین شود. بالابرهای مغازه و فروشگاه یا انواع بالابر ماشین‌بر معمولا تنها دارای کفی هستند؛ البته این نوع بالابر نیز ایمنی زیادی دارد.

نوع هیدرولیکی این سیستم بر اساس نیروی هیدرولیک کار می‌کند که استفاده از آن نیز بسیار رایج است. به منظور طراحی بالابر مغازه نیز اغلب از این نوع استفاده می‌شود. برای طراحی انواع بالابر با سیستم هیدرولیکی، از یک مخزن روغن استفاده می‌شود که موجب به حرکت‌درآمدن پیستون می‌شود و بالابر حرکت می‌کند. این چرخه در صورتی اتفاق می‌افتد که پمپ توسط انرژی برق روشن شود و در این حالت به سمت بالا می‌رود. برای پایین آمدن آن باید درست عکس این چرخه صورت بگیرد.

بالابر هیدرولیکی چیست؟

بالابر هیدورلیکی (Hydraulic lift) یک نوع آسانسور است که با استفاده از سیستم هیدورلیک بار و مسافر را جابه‌جا می‌کند. به منظور دسترسی به طبقه بالا و ارتفاع کم، این نوع بالابر کارایی بهتری دارد؛ زیرا این سیستم از نوع آسانسور هیدرولیکی است و برای ساختمان کم‌ارتفاع کاربرد دارد. این نوع بالابر بسیار قدرتمند است و برای تحمل بارهای سنگین کاربرد دارد. این بالابرها در مغازه، منازل مسکونی، کارخانه‌ها، انبارهای تولیدی، مراکز فروش مصالح ساختمانی و سایر محیط های صنعتی به کار می‌روند.

اجزای بالابر هیدرولیکی چه هستند؟

در این بالابر هیدورلیکی سیلندر هیدرولیک به منظور جابجایی کالا و مسافر مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به کارایی آن، نوع طراحی بالابر نیز متفاوت است؛ اما همه بالابرهای هیدرولیکی دارای اجزای اصلی یکسانی هستند که عملکرد مشابهی دارند.

  • سیلندر هیدرولیک دربرگیرنده پیستون
  • مخزن برای ذخیره روغن
  • پمپ به منظور تولید انرژی
  • موتور بالابر برای تولید انرژی مکانیکی
  • دریچه به منظور تغییر جریان سیال
  • مایع سیال

مایع سیال در بالابر هیدرولیکی موجب انتقال نیرو در کل سیستم خواهدشد. آب یا روغن‌های معدنی از مرسوم‌ترین مایعات هیدرولیکی هستند. برخی از دیگر سیال‌های مورد استفاده در این سیستم شامل موارد زیر هستند.

  • مایع یا سیال استر ارگانوفسفره
  • سیال مایع پلی آلفائولفین برای حرکت بالابر
  • انواع سایل پروپیلن گلیکول
  • روغن سیلیکون مناسب برای حرکت بالابر

روش کار بالابر هیدرولیکی چگونه است؟

همانطور که در ابتدا ذکرشد، برای جابجایی کابین یا کفی بالابر هیدورلیکی به بالا و پایین، یک چرخه باید طی شود. هنگامی که از بالابر استفاده می‌شود، پمپ روغن را از مخزن به سیلندر وارد می‌کنند. این روند موجب می‌شود که پیستون به سمت بالا برود و انرژی مورد نیاز برای بالا رفتن بالابر هیدرولیک فراهم شود. وقتی‌که کابین بالابر به ارتفاع مورد نظر برسد، پمپ آن خاموش خواهدشد.

بالابر در این لحظه با استفاده از روغن متوقف می‌شود. بالابر هیدرولیکی در داخل سیلندر به طور حفاظت‌شده در طبقه مورد نظر قرار می‌گیرد. برای برگرداندن کابین به سر جای اولیه، یک دریچه باز می‌شود. در این حالت روغن بالابر دوباره به مخزن وارد ‌می‌شود. در این صورت پیستون با استفاده از نیروی گرانشی پایین خواهدآمد.

با توجه به محل قرارگیری کابین، ابعاد و روش کار سیلندر، این نوع بالابر را می توان به عنوان اسانسور هیدرولیک درنظر گرفت. در سیستم‌ هیدرولیک دارای سوراخ، سیلندر به درون سوراخ زمین امتداد پیدا می‌کند. درست در نقطه مقابل آن، سیستم‌ هیدرولیک بدون سوراخ است. در این نوع بالابر یک پیستون با اثر مستقیم وجود دارد که برای بالا بردن بالابر از آن استفاده می‌شود و در نتیجه نیازی به سوراخ نیست.

بالابر هیدورلیکی

انواع بالابر هیدرولیک

انواع بالابر هیدورلیکی در شکل‌های مختلفی طراحی و ارائه شده‌اند.  هرکدام از این بالابرها برای تامین نیازهایی مانند جابجایی بار و مسافر بهینه شده‌اند. به همین دلیل در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی‌های مختلفی هستند. با توجه به نوع کاربری می‌توان از انواع مختلف آن استفاده کرد. برای آشنایی بیشتر با این سیستم‌ها اسامی آن‌ها را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

بالابر هیدورلیکی رومیزی

بالابر هیدرولیکی رومیزی در انواع مختلفی تولید می‌شود. مدل‌های قیچی یا ستونی از انواع پرکاربرد این نوع سیستم بالابر است. به منظور جابجایی بار سنگین به صورت عمودی در ارتفاع کم از این نوع بالابر استفاده می‌شود. این نوع بالابر امروزه برای ساختمان با طبقات کم مانند مغازه و فروشگاه کاربرد بیشتری دارد. بهتر است برای فضاهای کوتاه از این سیستم استفاده شود و فواصل بین دو طبقه با پله طی نشود.

بالابر هیدرولیکی پرسنلی

بالابر پرسنلی یک نوع اسانسور باری است که کاربرد زیادی دارد. به منظور جابجایی پرسنل و افرادی که در یک فضا مشغول به کار هستند از سطح زمین، از این نوع بالابر می‌توان استفاده کرد. این بالابر هیدرولیکی بسیار سبک و قابل جابجایی هستند و کاربردهای مختلفی دارند. اگر فضای مورد نظر کم و محدود باشد یا ایمنی بیشتری مورد نظر باشد، این نوع بالابر انتخاب بهتری است.

بالابر لیفتراک

در کارخانه‌ها به منظور جابجایی کالا و بار از لیفتراک استفاده می‌شود. لیفتراک ماشین‎‌های بسیار قدرتمندی هستند که بار سنگین را در کارخانه جابجا می‌کنند. در بیشتر انبارها، کارخانه و کارگاه‌های ساختمانی و بیشتر فضاهای صنعتی کالا را از طریق لیفتراک حمل می‌کنند.

بالابر هیدورلیکی

بالابر پزشکی

در مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و فضاهای این چنینی از بالابرهای پزشکی استفاده می‌شود. کسانی که عمل جراحی انجام می‌دهند و یا دارای بیماری هستند نباید تحرک داشته‌باشند. به همین دلیل باید از بالابر برای جابجایی آن‌ها استفاده کرد. بالابر هیدرولیکی پزشکی نیز به همین منظور کاربرد دارد. در این حالت پرستاران، بیماران را با استفاده از این سیستم بین طبقات جابجا می‌کنند. می‌توان برای این کار از بالابر مخصوص استفاده شود تا بیماران تحرک کم‌تری داشته‌باشند.

بالابر خودرو

بالابر هیدرولیکی خودرو نیز یکی از انواع آسانسور هیدرولیکی باری است که برای انتقال ماشین به طبقات مختلف استفاده می‌شود. این نوع آسانسور به گونه ای طراحی شده‌است که خودرو را تا ارتفاع مورد نظر حمل می‌کند. برای کارهایی مانند تعمیر و نگهداری این نوع بالابر کاربرد بهتری دارد. آسانسور ماشین‌بر را می‌توان برای پارکینگ‌های طبقاتی نیز به کار برد. در مکان‌هایی که فضای کافی برای ایجاد این بالابر وجود دارد، از این نوع سیستم استفاده می‌شود.

بالابرهای هیدرولیکی پلتفرم

در بالابر هیدرولیکی پلتفرم از طریق بریس‎های متقاطع بالا و پایین، بالابر به سمت بالا و پایین می‌رود. از این بالابرها به منظور  ساخت ساختمان استفاده می‌شود. برای همین می‌توان اجزای مختلف ساختمان شامل سقف، سیم‌کشی برق و اجرای کابل و سایر کارهای مربوط به ساختمان را با استفاده از بالابر پلتفرم انجام داد. انجام این کارها نیازمند دسترسی به سطوح و طبقات مختلف است که با استفاده از این نوع بالابر امکان‌پذیر خواهدبود.

بالابر خانگی

به منظور جابجایی بین دو طبقه می‌توان از انواع بالابر هیدرولیکی خانگی استفاده کرد. این نوع بالابر برای خانه‌هایی مناسب است که به صورت دوبلکس ساخته‌شده‌اند. در این صورت به منظور دسترسی به طبقه بالا می‌توان از بالابر خانگی استفاده کرد. این نوع بالابر اغلب دارای ظرفیت و گنجایش کم‌تری نسبت به سایر بالابرهای باربر است. در نتیجه نباید با آن بار سنگین را جابجا کرد.

بالابر فروشگاهی و مغازه

در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها یک طبقه را در بالا برای قرار دادن محصولات طراحی می‌کنند. بالابر فروشگاهی برای این مکان‌ها انتخاب مناسبی است و دسترسی به محصولات انبار را راحت‌تر می‌کند. در نتیجه نیازی نیست برای یک کالا، از طریق پله‌ها جابجا شد. می‌توان از انواع بالابر هیدرولیکی که مخصوص فضاها با ارتفاع کم است، استفاده کرد.

بالابر هیدورلیکی

ظرفیت بالابر هیدورلیکی چقدر است؟

از زمان ساخت بالابر هیدورلیکی تا به امروز، این سیستم پیشرفت‌های زیادی داشته‌است؛ بنابراین با توجه به پیشرفت تکنولوژی امروزه مشخصات بالابرها نیز تغییر کرده‌است. امروزه در حدود 300 تا 2 تن این نوع سیستم ظرفیت و گنجایش دارد. میزان ظرفیت این سیستم با توجه به محل نصب و نوع کاربری انتخاب می‌شود. در صورتی که نیاز به ظرفیت و گنجایش بالا باشد، باید از انواع بالابر با ظرفیت بالا استفاده شود؛ زیرا در اکثر فضاها باید بار با وزن بالا جابجا شود. اگر بخواهیم میزان ظرفیت بالابر زیاد باشد، باید از انواع بالابر با گنجایش بالا استفاده شود. با توجه به ظرفیت بار مورد نظر، می‌توان از انواع متنوع این سیستم استفاده شود. اغلب برای منازل مسکونی، از گنجایش کم استفاده می‌شود.

نصب بالابر هیدرولیکی به چه صورت است؟

به منظور نصب بالابر هیدورلیکی باید اجزای آن را به صورت جداجدا به محل نصب برد. این اجزا در محل سرهم‌بندی می‌شوند و با توجه به نوع فضا، از انواع بالابر استفاده می‌شود. برخی از انواع آن به صورت آماده در محل نصب می‌شوند؛ اما ممکن است ایمنی لازم را نداشته‌باشدو در هنگام نصب سهل‌انگاری صورت بگیرد. به همین منظور باید در هنگام نصب این نوع بالابر به ایمنی آن توجه شود. در غیر این صورت نمی‌توان با استفاده از آن بار را جابجا کرد.

سخن پایانی

انواع بالابر هیدورلیکی برای انتقال و جابجایی بار و مسافر به طبقات بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.  به همین منظور می‌توان از انواع بالابر فروشگاهی، خانگی و … استفاده کرد. این نوع سیستم کاربرد زیادی در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها دارد. بهتر است از قطعات و لوازم آسانسور با کیفیت بالا برای این سیستم استفاده شود. یکی از نکاتی که باید در انتخاب بالابر و آسانسور به آن توجه شود، توجه به کاربری آن است. در هر کاربری با توجه به نوع عملکرد، تعداد طبقات و … این نوع بالابر انتخاب شود. برای ساختمان با طبقات کم می‌توان از نوع هیدرولیکی استفاده کرد.

لوازم آسانسور یک وب سایت بزرگ محتوا محور در زمینه قطعات آسانسور، اطلاعات کامل در رابطه با محصولات و شیوه راه اندازی آسانسور به صورت آموزشی و تخصصی ارائه می‌دهد.

پست قبلی

لیست کامل قطعات یدکی موتور آسانسور

پست‌ بعدی

فتوسل آسانسور چیست؟

ادمین

ادمین

پست‌ بعدی
فتوسل آسانسور

فتوسل آسانسور چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
لوازم آسانسور

لوازم آسانسور یک وب سایت بزرگ محتوامحور در زمینه آموزش و کسب اطلاعات در رابطه با قطعات و لوازم آسانسور می باشد.

ما را دنبال کنید

مروری بر دسته بندی ها

  • آموزش عمومی آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • قطعات جانبی آسانسور
  • کابین آسانسور
  • موتور آسانسور

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
  • وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید