• وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما
لوازم آسانسور
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
لوازم آسانسور
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور
صفحه اصلی درب آسانسور

درب آسانسور تلسکوپی | درب اتوماتیک آسانسور

توسط hosseinadlband76@gmail.com
۰۴ اسفند ۱۴۰۱
در درب آسانسور
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
0 0
0
درب آسانسور تلسکوپی | درب اتوماتیک آسانسور
0
اشتراک گذاری ها
12
بازدیدها
اشتراک گذاری در فیسبوکاشتراک گذاری در توییتر

امروزه با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در صنعت آسانسورسازی، شاهد بهتر شدن آسانسورها هستیم. درب‌های آسانسور علاوه بر زیبایی ظاهری آسانسور موجب سهولت در استفاده از آسانسور نیز می‌شوند. درب‌های آسانسور انواع مختلفی دارند که هر کدام به نحوی باز و بسته می‌شوند. یکی از انواع درب‌های آسانسور، درب تلسکوپی است که این درب‌ها نیز خود انواع مختلفی دارند. از دیگر مزیت‌هایی که یک درب آسانسور می‌تواند داشته باشد، افزایش ایمنی آسانسور است. اگر شما هم به دنبال این هستید که بدانید درب آسانسور تلسکوپی چیست و به چه صورت کار می‌کند، ما را تا آخر این مقاله همراهی بفرمایید.

تاریخچه درب آسانسور

آسانسورها در ابتدا دارای درب نبودند و کابین آسانسورها بدون درب طبقه و کابین بود. نبود این قطعه در آسانسور باعث بروز مشکلاتی از قبیل سقوط و آسیب مسافران می‌شد. برای حل این مشکل اشخاصی را در ابتدا درون آسانسور قرار می‌دادند که وظیفه جابه‌جایی و حفاظت از مسافران را به عهده داشت. پس از گذشت چندین سال از اختراع آسانسور، سرانجام جان دبلیو میکر در سال 1874 موفق به ساخت اولین درب آسانسور شد. چندی نگذشت که الکساندر مایلز توانست ایده جدیدی را بر روی درب‌های آسانسور پیاده سازی کند. او مخترع سیستم باز و بسته شدن درب آسانسور به صورت اتوماتیک است. او این مدل از درب را در ساختمان چند طبقه خود پیاده سازی و نصب کرد تا دختر خردسالش به راحتی بین طبقات جابه‌جا شود.

این اتفاق باعث شد تا از نزدیک و به صورت شهودی با مشکلات کارش روبرو شود. مایلز از این راه توانست تا ایده و طراحی خودش را ارتقا و تکمیل نماید. سرانجام مایلز در سال 1887 موفق شد تا به کارگیری یک سری قطعات دیگر ایده و اختراعش را به واقعیت نزدیک‌تر کند. او توانست با بکارگیری اهرم، غلطک و قرقره سیستم مورد نیازش را پیاده سازی نماید. مایلز در سال 1887 توانست اختراع خودش را به ثبت برساند. درب‌های اتوماتیکی که امروزه در آسانسورها استفاده می‌شوند، همگی برگرفته از اختراع الکساندر مایلز هستند و تنها نمونه پیشرفته و بهبود یافته آن هستند.

درب طبقه آسانسور

درب‌های طبقه پیش از درب آسانسور بر روی اسانسورها نصب می‌شدند و تاریخچه قدیمی‌تری دارند. این مدل از درب‌ها در هر طبقه بر روی ورودی آسانسور قرار می‌گرفت تا مانع از سقوط افراد به درون چاه آسانسور شود. درب‌های اولیه آسانسور اغلب یه صورت کرکره‌ای با سوراخ‌های زیادی بودند که به احتمال زیاد در فیلم‌های کلاسیک آن‌ها را دیده باشید. پس از پیشرفت صنعت درب‌های طبقه کم کمک جایشان را به درب‌های لولایی دادند. این مدل از درب‌ها امنیت بیشتری نسبت به درب طبقه داشتند. درب لولایی اتوماتیک در سال 1929 توسط دو مخترع به نام‌های ترنر فلوید(Turner Floyd) و جان بروبیکیر(John Brubaker) اختراع شد.

درب آسانسور چه ویژگی و چه کابردی دارد؟

درب آسانسور چه ویژگی و چه کابردی دارد؟

پیش از آشنایی با درب تلسکوپی آسانسور بهتر است با درب‌های آسانسور آشنا شوید. درب‌های آسانسور در دو دسته طبقه‌ای و کابین دسته بندی می‌شوند که هر کدام کارایی مخصوص به خود را دارند. نیزوی لازم برای باز و بسته شدن هر یک از این درب‌ها متفاوت است و برخی به صورت اتوماتیک و برخی دیگر به صورت نیمه اتوماتیک باز و بسته می‌شوند. مکان قرار گیری درب‌های آسانسور در ورودی طبقات به کابین آسانسور می‌باشد. از انواع درب‌های آسانسور می‌توان به تلسکوپی، اتوبوسی، سانترال و غیره اشاره کرد. در حال حاضر بهترین درب‌ها، درب‌های اتوماتیک است که در مدل‌های تلسکوپی و سانترال استفاده می‌شود. درب‌های سانترال دو لته هستند و از وسط باز می‌شوند؛ درب‌های تلسکوپی از یک سمت باز و بسته می‌‍شوند.

درب‌های اتوماتیک از بخش‌های کفشک، کنتانت، سیل درب، لته‌ها و چهارچوب درست شده است. درهای آسانسور اتوماتیک از لحاظ ایمنی، امنیت بالایی دارد. در زمان نصب هر یک از این قطعات آسانسور باید دقت زیادی شود و بدون کوچک‌ترین خطایی نصب شوند. اگر در زمان نصب هر یک از این قطعات آسانسور دقت لازم صورت نگیرد از عمر مفید آسانسور کاهش می‌یابد. همچنین قطعات باید کیفیت خوبی داشته باشند تا کارایی بهتری داشته باشند.

درب آسانسور تلسکوپی چیست؟

درب‌های آسانسور انواع مختلفی دارند که درب تلسکوپی نیز یکی از درب‌های آسانسور است که در برخی از آسانسورها از آن استفاده می‌شود. به احتمال زیاد با این نوع از درب‌های آسانسور برخورد داشتید؛ اما تاکنون اسم آن را نمی‌دانستید. درب اسانسور تلسکوپی در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک یافت می‌شوند که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد. درب‌های آسانسور تلسکوپی دارای لته‌های است که باز و بسته می‌شوند. احتمالاً نحوه باز و بسته شدن تلسکوپ را دیده‌اید که تمام بخش‌های آن بر روی هم سوار شده و در آخر جمع می‌شود.

لته‌های درب تلسکوپی نیز به همین صورت است. تمامی لته‌های اسانسور به هنگام باز شدن کنار هم یا به عبارتی روی هم قرار می‌گیرند و یک در واحد را تشکیل می‌دهند. در زمان بسته شدن نیز به همین صورت تمامی لته‌ها بر روی هم جمع شده و در کنار آسانسور قرار می‌گیرد. درب‌های آسانسور تلسکوپی امکان بسته شدن از دو سمت آسانسور(چپ یا راست) را دارد. نام‌گذاری این نوع آسانسور با توجه به تعداد لته‌هایی که دارد، انجام می‌شود.

انواع درب آسانسور تلسکوپی

انواع درب آسانسور تلسکوپی

درب‌های آسانسورهای تلسکوپی به صورت شیشه‌ای یا به صورت استیل طراحی می‌شوند. برخی از افراد برای زیبایی دادن بیشتر به آسانسور ساختمانی که در آن هستند از درب‌های آسانسور شیشه‌ای استفاده می‌کنند. برخی دیگر برای مکان‌هایی که لوکس و یا لاکچری هستند، جنس استیل را ترجیح می‌دهند. به هر حال انتخاب جنس درب‌های آسانسور با توجه به سلیقه و مکانی که آسانسور در آن وجود دارد، متفاوت است. نام‌گذاری درب‌های آسانسور تلسکوپی بر اساس تعداد لته‌هایی که دارند، انجام می‌شود که درب تلسکوپی دو لته و سه لته از رایج‌ترین نام‌ها است. تعداد لته‌های درب آسانسور تلسکوپی بر اساس اندازه عرضی آسانسور متغیر است.

البته به این معنا نیست که هر چقدر آسانسور عریض‌تر باشد، تعداد لته‌های آن بیشتر است؛ چرا که ممکن است تعداد لته‌های درب آسانسوری که تنها تحمل 300 کیلوگرم را دارد، 3 لته یا بیشتر باشد. هر یک از این مدل‌های ذکر شده در محلی مورد استفاده قرار می‌گیرند و کارایی مخصوص به خود را دارند. به طور کلی انواع درب آسانسورهای تلسکوپی به دو دسته اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می‌شوند.

آسانسور اتوماتیک تلسکوپی

درب این نوع از آسانسورها بدون دخالت مسافر به راحتی باز و بسته می‌شود. از مزیت‌هایی درب‌های آسانسورهای تلسکوپی این است که به بیرون باز نمی‌شود و جلوی رفت آمد افراد را نمی‌گیرد. درب‌های اتوماتیک معمولاً از جنس آلومینیوم است که یک فنر در درون آن قرار گرفته است تا درب به راحتی و کاملاً بسته شود. این نوع از آسانسورها هیچ گونه آسیبی به مسافرین آسانسور وارد نمی‌کند. همچنین این درب‌ها برای افرادی که توانایی باز و بسته کردن درب آسانسور را ندارد، مناسب است. درب اسانسور تلسکوپی بیشتر در بیمارستان و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای آشنایی بیشتر با انواع درب اتوماتیک آسانسور پیشنهاد می‌کنیم مقاله آن را مطالعه بفرمایید.

آسانسور نیمه اتوماتیک تلسکوپی

اسانسور نیمه اتوماتیک تلسکوپی دارای دو درب است که درب اولی به صورت تلسکوپی و به صورت خودکار باز می‌شود و در دوم به صورت دستی باید توسط مسافران باز گردد. بنابراین بعد از توقف کامل کابین آسانسور به صورت خودکار و بدون مداخله انسان باز می‌گردد. این نوع از درب‌های آسانسور بیشتر در ساختمان‌ها یا آپارتمان‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. درب دوم که به صورت دستی بازد می‌شود تا زاویه 90 درجه امکان باز شدن آن وجود دارد. یکی از معایب این نوع از درب‌های آسانسور این است که ممکن است مسافر در بین درگیر کند. به طور کلی اگر سیستم درب اتوماتیک با درب لولایی آسانسور مورد استفاده قرار بگیرد، سیستم نیمه اتوماتیک می‌شود.

کاربرد درب آسانسورهای تلسکوپی

کاربرد درب آسانسورهای تلسکوپی

هر کدام از درب‌های آسانسور در ساختمان و یا آپارتمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. درب تلسکوپی نیز برای ساحتمان‌های خاصی کاربرد دارد و بیشتر در آن ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. درب تلسکوپی به دلیل اینکه از یکی از طرفین(چپ یا راست) باز و بسته می‌شود، همه جا مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این نمومه از درب‌های آسانسور برای محل‌هایی در نظر گرفته می‌شود که کوچک است؛ چرا که برای باز و بسته شدن به محل بزرگی نیاز ندارد.

از دیگر مکان‌هایی که از درب آسانسور اتوماتیک تلسکوپی استفاده می‌شود، بیمارستان‌ها می‌باشد؛ چرا که برای جابه‌جایی تخت‌ها یا مریض‌ها، کمی مشکل است که درب‌ها به صورت دستی باز شوند. به طور کلی درب اسانسور تلسکوپی در ساختمان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که راه‌پله‌های کوچکی دارند یا متزاژ پایینی دارند.

تفاوت درب آسانسور تلسکوپی با اتوبوسی چیست؟

برخی از افراد به دلیل نحوه جمع شدن درب این نوع از آسانسورها درب آسانسور را با اتوبوسی اشتباه می‌گیرند. درب اتوبوسی آسانسور به دلیل شباهت زیادی که با درب اتوبوس دارد اینگونه نام گذاری شده است. این نوع از درب‌ها به صورت تاشو یا تلسکوپی به یک سمت جمع می‌شوند که شباهت زیادی به درب‌های تلسکوپی دارد. درب‌های تلسکوپی به یک سمت چپ یا راست جمع می‌شوند یا به عبارتی دیگر از یک سمت باز شو هست؛ اما درب اتوبوسی به صورت سانترال از وسط باز می‌شود و در دو طرف به صورت تلسکوپی جمع می‌شود. از معایب درب اتوبوسی این است که هنگام باز شدن، بخشی از فضای ورود و خروج به کابین آسانسور را اشغال می‌کند.درب آسانسور اتوبوسی 4 لته است؛ اما درب آسانسور تلسکوپی از 2 لته به بالا است.

تفاوت درب تلسکوپی و سانترال در چیست؟

درب اسانسورهای سانترال(وسط باز شو) از وسط باز می‌شود و بیشتر از دو لته ندارد. این نوع از درب‌های آسانسور کارایی و سرعت بیشتری نسبت به درب‌های تلسکوپی دارند. همچنین از نظر زیبایی ظاهری نیز یک و سر و گردن از آسانسورهای تلسکوپی زیباتر هستند. اولین تفاوتی که بین این دو درب آسانسور وجود دارد در تعداد لته‌های آن‌ها خلاصه می‌شود. تعداد لته‌های درب آسانسورهای تلسکوپی از دو لته به بالاست؛ اما سانترال کلاً دو لته‌ای است. زمان باز و بسته شدن درب آسانسور در آسانسورهای سانترال کمتر از درب‌های تلسکوپی است. البته درب سانترال را نمی‌توان در ساختمان‌هایی که فضای کوچکی دارند استفاده کرد.

مزایای درب آسانسور تلسکوپی

درب تلسکوپی به دلیل داشتن برخی مزایا نسبت به سایر درب‌های آسانسور در بیشتر ساختمان‌های امروزی در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزایای درب تلسکوپی آسانسور عبارت است از:

  • امکان کنده کاری و تزئین در با دستگاه CNC بر روی آن وجود دارد.
  • به صورت اتوماتیک درب آسانسور باز می‌شود.
  • ایمنی بالایی دارد.
  • زیبایی دلچسبی دارد.
  • قیمت مناسب‌تری نسب یه سایر درب‌های آسانسور
  • نسخه تمام اتوماتیک آن، فضای خیلی را اشغال می‌کند.

جمع بندی

درب‌های مختلفی بر روی آسانسورها قرار می‌گیرد که در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دسته بندی می‌شوند. درب اتوماتیک تلسکوپی آسانسور یکی از انواع درب‌های آسانسور است که از آن در بیشتر ساختمان‌های امروزی استفاده می‌شود. این نوع از آسانسور در ساختمان‌های که متراژ کوچکی دارند یا برخی از بیمارستان‌ها یا کلینیک‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزایای زیاد و قیمت معقول درب آسانسور تلسکوپی موجب محبویت زیاد این نوع از درب‌های آسانسور نسبت به سایر درب‌های آسانسور شده است. از این رو ما در این مقاله سعی بر این داشتیم شما را یکی دیگر از درب‌های اتوماتیک آسانسور آشنا کنیم تا در انتخاب این نوع درب آسانسور اطلاعات کامل‌تری داشته باشید.

سوالات متداول

قیمت درب اسانسور تلسکوپی چقدر است؟

قیمت درب تلسکوپی بر اساس طرح، جنس بدنه، وزن و اندازه آن متفاوت است و نمی‌توان قیمتی دقیق برای آن مشخص کرد.

درب آسانسور نیمه اتوماتیک تلسکوپی بخریم یا اتوماتیک؟

هر دوی آن‌ها عملکردی مشابه دارند و برای مکان‌های خاصی استفاده می‌شوند؛ اما اگر فضای ساختمانتان کوچک است، بهتر است که از درب تلسکوپی آسانسور اتوماتیک استفاده کنید؛ چرا که فضای کمتری می‌گیرد.

بهترین درب آسانسور چیست؟

درب‌های اتوماتیک بهترین درب‌های آسانسور هستند که در دو دسته سانترال یا تلسکوپی تقسیم بندی می‌شوند.

 

پست قبلی

اورلود آسانسور چیست | کاربرد اورلود آسانسور

پست‌ بعدی

آسانسور مغناطیسی چیست؟ آشنایی با نسب جدید آسانسورها

hosseinadlband76@gmail.com

hosseinadlband76@gmail.com

پست‌ بعدی

آسانسور مغناطیسی چیست؟ آشنایی با نسب جدید آسانسورها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

علت سقوط آسانسور و راه های پیشگیری آن چیست؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

ابعاد کابین آسانسور چقدر است؟

۰۳ خرداد ۱۴۰۲
لوازم آسانسور

لوازم آسانسور یک وب سایت بزرگ محتوامحور در زمینه آموزش و کسب اطلاعات در رابطه با قطعات و لوازم آسانسور می باشد.

ما را دنبال کنید

مروری بر دسته بندی ها

  • آموزش عمومی آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • قطعات جانبی آسانسور
  • کابین آسانسور
  • موتور آسانسور

اخبار اخیر

8

۱۵ خرداد ۱۴۰۲
آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

آسانسور اوتیس | آشنایی با قطعات آن

۰۵ خرداد ۱۴۰۲
  • وبلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • قطعات جانبی آسانسور
  • موتور آسانسور
  • درب آسانسور
  • قطعات برقی آسانسور
  • کابین آسانسور

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید