آسانسور چیست؟ آسانسور (ascenseur) که در فارسی با نام بالابر شناختهمیشود، یک وسیله کاربردی برای حمل انسان یا بار به طبقات مختلف در ساختمان است. این وسیله حملونقل به صورت عمودی امکان جابهجایی را بین طبقات آسان میکند. حرکت عمودی کابین در اثر نیرویی است که توسط موتور آسانسور تولید میشود. بر اساس نوع و نحوه اعمال نیروی محرکه، میتوان انواع اسانسور را دستهبندی کرد و 4 دسته از آن شامل کششی، آسانسور هیدورلیکی، مدل وینچی و مغناطیسی در بازار موجود است. در حال حاضر از تکنولوژی پنوماتیک نیز برای ساخت آن استفاده میشود.
برای برجسازی و ایجاد سازههای بلندمرتبه از نمونههای کارگاهی آسانسور استفاده میشود؛ زیرا برای ارتفاع زیاد نیاز به استفاده از سیستمهای خاصی است. در این نوع بالابر ممکن است ظرفیت کابین آسانسور تا 2 تن نیز باشد. امروزه دیگر از موتورها با تکنولوژی قدیمی با جریان مستقیم DC استفاده نمیشود؛ بلکه برای برای نیروی محرکه موتور از مدل 3 فاز استفاده میشود. همچنین نمونههای مغناطیسی آن نیز کاربرد بسیار زیادی در انواع بالابر دارند. قبل از اینکه بدانیم آسانسور چیست، باید با تاریخچه آن آشنا شویم. با ما همراه باشید.
تاریخچه آسانسور
برای آشنایی با آسانسور و شناخت سیر تحول آن باید تاریخچه آسانسور را بدانیم. یکی از لوازم و وسایل ساخت بشر که امروزه کاربرد بسیار زیادی دارد، اسانسور است که شاید قدمت آن به 26 سال قبل از میلاد مسیح برسد. یکی از معماران مشهور رومی به نام ویتروس در متون خود از یک وسیله برای جابهجایی مصالح در بنا نام بردهاست که به احتمال زیاد منظور همان آسانسور میباشد. در آن زمان آسانسور بیشتر کاربرد حمل بار را داشتهاست و به منظور انتقال بار از طبقات، از مدل قرقرهای بالابر استفاده میشد.
مسیر تکامل و پیشرفت تکنولوژی این وسیله سالها طول کشید و به طوری که در قرون وسطی برای حمل انسان و حیوان در مکانهای نظامی از آن استفاده شد. شاید این اولین باری بود که انسان نیز با یک وسیله اینچنینی جابهجا میشد؛ اما با وجود فناوریها، میزان دانش فنی نسبت به ساخت وسایل مختلف برای جابهجایی نیز بیشتر شد. آتوود یکی از اولین پایهگذاران علمی آسانسور است. در واقع اسانسورهای امروزی از طرحهای وی برای طراحی یک ماشین خاص مورد توجه قرارگرفتند. این ماشین سرآغازی برای تولید نمونههای امروزی شد.
در گذشته معماران میتوانستند ساختمانهای مرتفع بسازند؛ اما اغلب چندان تمایلی به این کار نداشتند. یکی از دلایل این امر ایجاد پلههای زیاد برای بنا بود. شخصی به نام الیشا اوتیس برای جلوگیری از سقوط بالابر از چرخهای ضامندار استفاده کرد. اختراع وی مقدمهای برای تولید آسانسور با تکنولوژی حال حاضر شد. همانطور که ذکر شد، آشنایی با پیشینه بالابر میتواند به بسیاری از سوالات مانند آسانسور چیست، پاسخ دهد.
تاریخچه آسانسور در هنگام ورود به ایران
همانطور که میدانید ناصرالدینشاه سفرهای متعددی به کشورهای اروپایی داشت. در یکی از این سفرها آسانسورهای مورد استفاده در این کشورها نظر وی را جلب کرد. به همین دلیل دستور داد تا اولین اسانسور در کاخ گلستان نصب شود. علاوه بر آن در دورههای بعدی نیز در پالایشگاه نفت آبادان مورد استفاده قرار گرفت. این کار در زمان احمدشاه انجام شد؛ اما در حال حاضر، این دو آسانسور وجود ندارند. بنابراین قدمت آسانسور در ایران مربوط به زمان ناصرالدین شاه است. میتوان به طور تقریبی زمان استفاده از آسانسور در سطح وسیع در ایران را 80 سال پیش دانست. در این زمان تولید و استفاده از آن موجب رونق این صنعت شد. متخصصین خارجی در ابتدا برای نصب و تعمیر به کار گرفتهمیشدند؛ اما کمکم نیرویهای بومی نیز دانش مورد نیاز برای نصب را فراگرفتند. نخستین کارخانه یا کارگاه تولید قطعات و تجهیزات آسانسور، در سال 45 در ایران تاسیس شد و قطعات مختلفی مانند درب، کابین و … در این شرکت تولید و عرضه میشدند که از نظر کیفی نیز با نمونههای خارجی در رقابت بودند.
آسانسور چیست و انواع آسانسور
همانطور که در ابتدای مطب ذکر شد، انواع آسانسور امروزه کاربردهای متفاوتی دارد. هر دسته آسانسور دارای موتور و عملکرد متفاوتی برای جابهجایی کابین هستند؛ بنابراین در ادامه با انواع بالابر پرکاربرد آشنا خواهید شد و سپس عملکرد هر کدام را بررسی خواهیم کرد . این موضوع منجر به آشنایی با انواع آن و اینکه آسانسور چیست، میشود.
- آسانسورهای کششی
- آسانسور مغناظیسی
- آسانسور روملس
- آسانسور پیچی
- آسانسور هیدرولیکی
- آسانسور پنوماتیک
1- آسانسور کششی
یکی از انواع اسانسور برقی، مدل کششی است. برای حرکت کابین در این نوع تجهیزات از سیمبکسل استفاده میشود. برای نصب این نوع سیستم، نیاز به موتورخانه است. در غیر این صورت تامین نیرو، امکان تجهیز و تعمیر آن وجود نخواهدشد. کارایی این وسیله به گونهای است که با ایجاد اختلاف وزن، وزنه تعادل منجر به حرکت کابین میشود. در اکثر ساختمانها از نوع آسانسور کششی استفاده میشود؛ زیرا این نوع بالابر برای مکانهای مرتفع مناسب است و مصرف انرژی پایینی دارد. یکی از معایب این نوع سیستم، نیاز جدی و ضروری به موتورخانه است. در نتیجه فضای بیشتر از ساختمان برای نصب اشغال خواهدشد. در بسیاری از بالابرها، موتورخانه وجود ندارد. این موضوع بستگی به نوع موتور آسانسور نیز دارد.
2- آسانسور مغناطیسی
حرکت کابین در آسانسور مغناطیسی با به کارگیری مغناطیس ایجاد میشود. بدون نیاز به موتور و کابل، امکان جابهجایی و حرکت کابین در این نوع سیستم وجود دارد. به دلیل گرانی، این نوع سیستم کمتر مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما در هر صورت ایمنی آسانسور مغناطیسی بسیار بیشتر از آسانسور کششی میباشد. این اسانسور برقی را میتوان در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار داد.
3- آسانسور پیچی
همانطور که گفتهشد یکی از معایب نصب آسانسور اشغال فضا است و برخی از آپارتمانها فضای کافی را برای نصب ندارند. از این رو میتوان از آسانسور پیچی برای این فضاها استفاده کرد. تعداد طبقات مجاز برای نصب بالابر در این ساختمانها محدود به 4 طبقه است. یکی از مزایای این مدل، عدم امکان سقوط است که به همین دلیل از نظر ایمنی و کیفیت بینظیر است. برای ساخت این نوع بالابر از پیچ بلند استفاده میشود و مهره و تسمه نیز به همراه آن در آسانسور مورد استفاده قرار میگیرند. همین تجهیزات به همراه یک موتور آسانسور قدرتمند، زمینه جابهجایی کابین را فراهم میکنند.
شاید این سوال به ذهن شما خطور کند که در صورت داشتن موتور آسانسور ، نیازمند فضایی مانند موتورخانه هستیم؛ اما در این نوع بالابرها، موتور روی بدنه نصب میشود. تنوع ابعاد و اندازههای آسانسور پیچی بسیار بالا است و میتوان با ظرفیتهای متنوع آن را سفارش داد. اینکه آسانسور چیست و چه کاربردهایی دارد در گرو شناخت انواع آن است.
4- آسانسور روملس
یک نوع آسانسور کششی وجود دارد که بدون نیاز به موتورخانه طراحیشده است و به آن آسانسور روملس گفته میشود و کاربرد بسیار زیادی برای استفاده در مکانهای مختلف دارد. MRL برای فضاهایی که کمبود جا دارند انتخاب مناسبی است؛ زیرا دیگر نیازی نیست که برای نصب آن فضای موتورخانه مورد استفاده قرار گیرد. این نوع آسانسور نیز برقی میباشد و دارای قیمت مقرونبه صرفهای است.
5- آسانسور هیدرولیکی
اغلب تفاوت آسانسورها در نوع نیروی محرکه برای حرکت کابین است. گاهی یک ماده مانند روغن، فشار مورد نیاز برای حرکت و جابهجایی کابین را فراهم میکند. این سیستم اغلب در مدلهای هیدرولیکی مشاهده میشود. فشار سیال در بخشهایی مانند پمپ و جک، زمینه حرکت را ایجاد میکند؛ اما آسانسور هیدرولیکی برای برج و یا ساختمانهای مرتفع کاربرد ندارد و به همین دلیل اغلب برای ساختمان با ارتفاع محدود کارایی دارد. در بخش آسانسور چیست به این موضوع پرداختهشد که اسانسورها از نظر ارتفاع ساختمان متفاوت هستند؛ بنابراین بر این اساس نیز میتوان نسبت به تقسیمبندی آنها اقدام کرد. این مدل دارای ویژگیهای منحصر به فردی است.
- سهولت در نصب
- هزینه پایین تعمیر و نگهداری
- صدای کم هنگام جابهجایی کابین
- امکان به کارگیری بارهای سنگین
- دارای امنیت بالا
- عدم نیاز به اشغال فضا برای موتورخانه
6-آسانسور پنوماتیک
به منظور جابهجایی در خانهها با طبقات کم مانند آپارتمانهای 4 طبقه یا خانههای دوبلکس از اسانسور پنوماتیک استفاده میشود. کاربرد آن اغلب برای جابهجایی انسان و بار است و ظرفیت و گنجایش آن محدود میباشد که در واقع در حدود 240 کیلوگرم را میتوانند بین طبقات جابهجا کنند. سیستم وکیوم روشی برای ایجاد حرکت کابین در این آسانسور میباشد. سر و صدای بیش از حد از معایب آن است؛ اما با نصب آن در فضا صرفهجویی میشود و نیاز به فضای بسیار کمی برای نصب است.
انواع اسانسور از نظر مکان نصب
امروزه در کاربریهای مختلف مسکونی، تجاری، صنعتی، درمانی و… از آسانسور استفاده میشود. هر کدام از این سیستمها باید دارای ویژگیهای خاص و ویژهای باشند. در ادامه به شرح هر کدام از مکانهایی که ممکن است آسانسور در آن نصب شود خواهیم پرداخت.
- آسانسور فضای مسکونی
- انواع آسانسور در فضای درمانی
- آسانسورهای کشاورزی
- مدلهای آسانسور صنعتی
- انواع آسانسور برای فضای پارگینگ
در این بخش برخی از انواع آسانسور که کاربرد بیشتری دارند را به اختصار شرح خواهیم داد. این نوع سیستم هنوز هم در فضاهای مختلف با کاربری متفاوت کاربرد دارند.
1- آسانسور فضای مسکونی
در یک فضای مسکونی میتواند از انواع بالابر، مسافربر، پلهبرقی، آسانسور باری، ویلچربر و … استفاده کرد. تنوع آسانسورهای مورد استفاده در یک فضای مسکونی با توجه به نیاز ساکنین بسیار زیاد است؛ اما در اغلب آپارتمانها از نوع معمولی مانند آسانسور هیدرولیکی یا انواع آسانسور برقی مانند کششی استفاده میشود. در هر صورت تعداد طبقات، نیاز ساکنین و … میتوانند در نصب و راهاندازی آن در ساختمان موثر باشند.
2- انواع آسانسور در فضای درمانی
در فضای درمانی مانند بیمارستانها نیز آسانسور نقش مهمی ایفا میکند. به ویژه اگر تعداد طبقات بیمارستان زیاد باشد. جابهجایی بیماران از طبقات جراحی به بخشهای دیگر مانند بستری، ریکاوری و … با استفاده از انواع آسانسور شکل میگیرد؛ اما به طور کلی 2 نوع آسانسور در این نوع فضا کارایی بیشتری دارند.
- آسانسور برای جابهجایی تخت
اگر بیمار قادر به جابهجایی نباشد باید با تخت حرکت دادهشود که در این صورت آسانسور تختبر بیمارستانی انتخاب مناسبی برای این مکان است. به دلیل جابهجایی بیمار این نوع اسانسور باید دارای صدای نرم و لطیف باشد. در این صورت بیمار در حین جابهجایی دچار آسیب نخواهدشد. اغلب نیز برای راحتی در حملونقل از دو درب ورودی و خروجی در آن استفاده شدهاست.
- آسانسور برای جابهجایی برانکارد
اگر بیمار با برانکارد جابهجا شود، باید از آسانسور برانکاردبر استفاده شود. میزان صدا، لرزش و تکانه کابین در این حالت باید بسیار کم باشد. ابعاد این نوع سیستم بیمارستانی نسبت به نمونه دیگر، بسیار کمتر است. این نوع سیستم باید دارای موتورخانه باشد و اغلب از انواع آسانسورهای هیدرولیکی و کششی برقی برای طراحی آن استفاده میشود.
3- آسانسورهای صنعتی
با توجه به نکات ذکرشده در مقاله آسانسور چیست، باید بدانید که این نوع سیستم در صنایع نیز کاربرد گستردهای دارد. معادن و انواع کارخانهها نیازمند استفاده از سیستمهایی برای جابهجایی هستند. در این راستا انواع آسانسور صنعتی میتوانند کاربرد داشتهباشند. این نوع سیستمها اغلب به صورت هیدرولیکی طراحی میشوند. انواع آسانسور مورد استفاده از کشاورزی نیز از همین نوع هستند.
4- آسانسورهای خودروبر
با توجه به تغییر سبک زندگی در دهههای اخیر و افزایش تعداد ساختمانهای مرتفع عمودی، ساخت پارکینگهای طبقاتی نیز افزایش یافته است. به همین دلیل تمایل به ساخت آسانسورهای ماشینبر نیز زیاد شده است. این موضوع مخصوصا در مجتمعهای مسکونی و تجاری، بیشتر مورد نیاز است و به همین دلیل تمایل معماران ساختمان نیز به همین سمت است و طراحی و تولید آسانسورهای خودروبر روز به روز بیشتر میشود. صرفهجویی در مصرف انرژی، سر و صدای کم، ضریب ایمنی بالا و حرکت نرم و روان از جمله مزیتهای آسانسورهای خودروبر محسوب میشوند.
در حال حاضر آسانسورهای خودروبر، بزرگترین نوع آسانسورهای موجود هستند، که ابعاد آنها معمولا در حدود ۵/۲ تا ۳ متر در ۵/۴ تا ۶ متر است. برای آسانسورهای خودروبر تا ارتفاع سه طبقه از آسانسورهای هیدرولیک و برای ارتفاعهای بالاتر از آسانسورهای کششی یا گیرلس ۲ به ۱ و … استفاده میشود. ظرفیت آسانسورهای خودروبر معمولا ۵/۲ تا ۷ تن است. جهت خرید و انتخاب این مدل آسانسورها، حتما لازم است با متخصصین مجرب مشورت نمایید.
اجزای آسانسور
هر آسانسور از اجزا و تجهیزات مختلف تشکیل شدهاست و به همین دلیل برای اینکه بدانیم آسانسور چیست و چه اجزایی دارد، باید با بخشهای مختلف آن آشنا شویم.
- کابین آسانسور
- موتور الکتریکی برای حرکت کابین
- کابل فلزی قوی
- قرقره بین آسانسور برای حرکت کابین
- وجود سیستمهای امنیتی
- موتورخانه یا سیستم کنترل الکتریکی
- تابلو فرمان آسانسور
- باطری اضطراری
لازم به ذکر است که بدانیم آسانسورها علاوه بر قطعات اصلی که در بالا نام بردیم، به تعدادی لوازم و قطعات جانبی نیز نیاز دارند. در ادامه به نام برخی از لوازم جانبی آسانسور اشارهای داریم:
- گاورنر آسانسور
- فلکه هرزگرد
- گارد گاورنر
- کرپی
- قلاب سربکسل
- بست کمربندی
- لوله خرطومی
- کلید قارچی
- روغن دان
- سنسور
- داکت
- پریز روکار
- شالتر
- تابلو سه فاز
- فنر درب
- دیکتاتور
- قفل درب
- میکروسوییچ اورلود
- شاسی موتور آسانسور
- دور انداز پروانه ای
- علائم استاندارد
- بافر پلی اورتان آسانسور
- تراول کابل آسانسور
- لاستیک زیر موتور و پیچ موتور
با توجه به اینکه تعداد لوازم جانبی آسانسورهای کششی نسبت به آسانسورهای هیدرولیک بیشتر است، به همین دلیل قیمت بیشتری نیز دارند.
کابین آسانسور
کابین آسانسور بخش مهمی است که همواره در معرض دید قرار دارد. این بخش گاهی به صورت استیل، شیشهای و … طراحی میشود. با توجه به نوع کاربرد میتوان از کابین با متریال مختلف استفاده کرد که موتور الکتریکی نیز یک نیروی محرکه برای حرکت کابین ایجاد میکند و به همین دلیل یکی از اجزای مهم آسانسور است. تمامی اجزا مانند کابل فلزی، سیستمهای امنیتی و موتورخانه باید بر اساس نوع آسانسور، انتخاب شوند.
درب آسانسور
یکی دیگر از اجزاء آسانسور، دربهای آن هستند. دربها علاوه بر جنبه زیبابخشی که دارند، برای افزایش ایمنی آسانسور و حفظ جان مسافران بسیار حائز اهمیت هستند. دربهای آسانسور انواع متفاوتی دارند. و البته در جنسهای مختلفی نیز در بازار موجود هستند. یکی از پرفروشترین انواع درب آسانسور، مدل فلز با تزئین استیل طرحدار است. در ادامه به معرفی انواع دربها میپردازیم.
درب های لولایی (دستی و نمیه اتوماتیک)
این مدل درب آسانسور، همچون درب اتاق دارای لولا است و از همین جهت با نام دربهای لولایی نیز معروف هستند. برای باز شدن درب، کاربر به صورت دستی اقدام به باز کردن آن میکند و از این رو به آنها دربهای دستی گفته میشود.
دلیل نامگذاری این دربها به دربهای نیمه اتوماتیک این است که به دلیل ایمنی بالا، درب لولایی آسانسورها تا زمانی که کابین آسانسور در طبقه مربوطه واقع نشود، باز نمیشود. این درب معمولا در آسانسورهای با فضای محدود ( اغلب برای آسانسورهای با عرض ۸۰، ۷۰ و ۹۰ سانتیمتر) کاربرد دارد. کنتاکت، دیکتاتور، لولا، دستگیره، لته و چهارچوب از اجزای تشکیل دهنده این مدل درب هستند.
درب های اتوماتیک
دربهای اتوماتیک جزو پر استفادهترین دربهای آسانسور هستند. مهمترین ویژگی دربهای اتوماتیک، کنترل سرعت، سنسورهای فشار، تشخیص موانع، سنسورهای ترافیک، و تغذیه دوربین مدار بسته هستند. درب تمام اتوماتیک آسانسور دارای دو نوع تلسکوپی و سنترال است. تفاوت این دو نوع درب در نحوه باز و بسته شدن آنها است. درب تلسکوپی از یک قسمت باز و بسته میشود اما دربهای سنترال از وسط باز میشوند و سپس از کنارهها بسته میشود. درب تمام اتوماتیک آسانسور از قسمتهایی از جمله کنتاکت، کفشک ها، سیل درب، لتهها و چهارچوب تشکیل شده است.
درب های تلسکوپی
یکی از انواع دربهای اتوماتیکی دربهای تلسکوپی هستند. طراحی این دربها به نحوی است که نیازی به لغزش درب تا انتهای دیوار نیست. در واقع زمانی که درب باز میشود، به صورت مجزا و تک تک جمع میشوند و در فضای داخلی دیوار قرار میگیرند. به همین دلیل برای ساختمانهای با فضای کم مناسب هستند. نصب این دربها در ساختمانهای کوچک امروزی بسیار مناسب است و به صرفهجویی در فضای راهروها کمک میکند. با توجه به ماهیت جمع شوندگی این دربها، نقل مکان به داخل یا خارج از آپارتمان را ساده میکند. دربهای ضدحریق، شیشهای، استیل ضدزنگ، بازشو پنل، باز شونده مرکزی و کشویی همگی از نمونههای دربهای تلسکوپی هستند.
درب های عمودی
دربهای عمودی به کمک نیروی مکانیکی و یا نیروی الکترومکانیکی باز و بسته میشوند. کاربرد دربهای عمودی اغلب در آسانسورهای باربری است و به همین دلیل اکثرا در آنها استفاده میشود. برای باز شدن این مدل درب، حرکت از سمت پایین به سمت بالا میباشد و برای بسته شدن از بالا به سمت پایین جمع میشود.
درب های کپسولی
دربهای کپسولی آسانسور به صورت یک طرفه باز و بسته میشوند. از ویژگی خوب این دربها نسبت به درب های لولایی میتوان به باز و بسته شدن سریعتر آنها اشاره کرد.
درب سنترال
درب آسانسور سنترال متشکل از دو لنگه مجزا است. موقع بسته شدن درب، هر یک از لنگهها به صورت مماس در کنار هم قرار میگیرند و در زمان بازشدن دو لنگه از هم باز شده و به دو طرف میروند و درب از وسط باز میشود.
عوامل موثر در قیمت آسانسور
عوامل متعددی در قیمت نهایی آسانسور تاثیرگذار هستند. نوع آسانسور، ظرفیت آسانسور، تعداد ایستگاهها، طراحی اختصاصی آسانسور و همچنین ابعاد ساختمان از جمله تعداد واحدهای هر طبقه، تعداد طبقات و میزان ترافیک روزانه ساختمان همگی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آسانسور هستند.
البته این نکته را هم باید در نظر داشت که در کنار طراحی و تولید قطعات ایرانی و ساخت تولید داخل برای آسانسور، همچنان بسیاری از لوازم آسانسور وارداتی هستند. از این رو قیمت دلار بر قیمت آسانسور تاثیرگذار است.به همین دلیل است که قیمت آسانسور با افزایش شدید قیمت دلار از سال ۱۳۹۹ تا به حال افزایش زیادی داشته است. لذا نمیتوان عدد ثابتی برای قیمت آسانسور ذکر کرد. لازم به ذکر است که بدانید قیمت آسانسور فقط منوط بر قیمت قطعات آسانسور نمیشود. بلکه هزینه نصب آسانسور و هزینه سرویس و نگهداری را هم باید به قیمت آسانسور اضافه کرد.
طراحی آسانسور
از مهمترین و اصلیترین اقدامات قبل از نصب هر آسانسور، طراحی آسانسور، نقشهکشی و آنالیز ترافیک ساختمان است. نوع کاربری ساختمان، طراحی و معماری ساختمان، تعداد طبقات، تعداد واحد هر طبقه، میزان ترافیک و عوامل زیاد دیگری بر انتخاب و نصب بهترین آسانسور اثرگذار هستند. به همین دلیل شرکتهای معتبر آسانسوری جهت بازدید اولیه به ساختمان مراجعه میکنند. در این بازدید مقادیر و اندازههایی از جمله عرض چاه، عمق چاه، طول تراول، محل قرارگیری دربها، ارتفاع طبقات، عمق چاهک و… بررسی میشوند. نهایتا با توجه به این اعداد، بهترین حالت و نوع آسانسور را برای آن ساختمان انتخاب و معرفی میکنند.
آنالیز ترافیک در طراحی آسانسور نیز از دیگر عوامل مهمی است که در مرحله طراحی باید بدان توجه نمود. آنالیز ترافیک باعث میشود تا راحتتر بهترین حالت برای تعداد آسانسور، ظرفیت آسانسور، سرعت آسانسور و… را تشخیص داد. تمامی این موارد در جا به جایی مسافران و همچنین کمتر کردن زمان انتظار برای رسیدن آسانسور بسیار اثرگذار هستند.
با توجه به اینکه طراحی و نصب آسانسور نیاز به بررسیهای محاسبات پیچیده و نقشه کشی های دقیق دارد، لازم است تمام این مراحل و امور توسط افرادی مجرب و با تجربه انجام شود. پیشنهاد میکنیم جهت انجام امور طراحی به شرکتهایی که دارای پروانه طراحی و مونتاژ از سازمان صنایع و معادن هستند و به صورت قانونی مجوز طراحی و نصب آسانسور را دارند، مراجعه نمایید. با این کار، با خیالی آسوده، بهترین تصمیم را برای انتخاب آسانسور ساختمان خود میگیرید.
سخن پایانی
به منظور شناخت هرچه بهتر انواع آسانسور، در سایت لوازم آسانسور و در مقاله پیش رو با عنوان «آسانسور چیست؟» را شرح دادیم. با توجه به تاریخچه آسانسور که به صورت پرفراز و نشیب بوده است، این نوع سیستم پیشرفتهای بسیار زیادی داشتهاست. از این رو امروزه سیستمهای بسیار مجهزی را شاهد هستیم. این سیستمها با کارایی مختلف، برای مکانهای مختلف مسکونی، درمانی و یا صنعتی کاربرد دارند. بر اساس نوع کاربرد، ویژگیهای اسانسور نیز متفاوت خواهدبود. به همین دلیل این نوع سیستم باید بر اساس نیاز در مکان درستی مورد استفاده قرار گیرد. انواع آسانسورهای امروزی از سیستمهای ذکرشده بهره میبرند. زیرا این نوع سیستمها برای انواع سازه خاص کاربرد دارد. به همین دلیل قبل از خرید آسانسور و لوازم و تجهیزات آن باید به سیستم و کارایی آن دقت شود.